Karidesli Lazanya

Karidesli Lazanya
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Karidesli Lazanya için

Malzemeler

  • 6 yaprak lazanya
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak
  • 500 gr karides
  • 4 domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 sivri biber
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • 1.5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Beşamel sos için

  • 40 gr tereyağı
  • 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 2 yemek kaşığı tepeleme un
  • 3 su bardağı süt
Karidesli Lazanya

Nasıl Yapılır

  1. Domatesleri rendeleyin. Biberleri 1 cm kalınlığında doğrayın. Sarımsağı rendeleyip zeytinyağında 1 dakika kavurun. Karidesleri ekleyip yüksek ateşte soteleyin.
  2. Salça, domates ve biberleri ilave edip kısık ateşte 20 dakika pişirin. Tuz ve baharatları ekleyip ocaktan alın.
  3. Ayrı bir tencerede tereyağını eritip ayçiçeği yağını ekleyin. Unu ilave edip sararıncaya kadar kavurun. Sütü azar azar ekleyerek karıştırın ve koyulaşıncaya kadar pişirin.
  4. Lazanyaları ortadan ikiye bölün. Porsiyonluk tabakların tabanlarını yağlayıp bir parça lazanya yerleştirin.
  5. Üzerine bir miktar beşamel sos sürüp karides karışımının 1/3’ünü yayın ve tekrar lazanya yerleştirin. Kaşar peyniri serpiştirip aynı işlemi yineleyin.
  6. En üste kaşar peyniri serpiştirip 200 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkartıp 5 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, en popüler çeşidi olan kıymalı lazanya tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo