- Domatesleri rendeleyin. Biberleri 1 cm kalınlığında doğrayın. Sarımsağı rendeleyip zeytinyağında 1 dakika kavurun. Karidesleri ekleyip yüksek ateşte soteleyin.
- Salça, domates ve biberleri ilave edip kısık ateşte 20 dakika pişirin. Tuz ve baharatları ekleyip ocaktan alın.
- Ayrı bir tencerede tereyağını eritip ayçiçeği yağını ekleyin. Unu ilave edip sararıncaya kadar kavurun. Sütü azar azar ekleyerek karıştırın ve koyulaşıncaya kadar pişirin.
- Lazanyaları ortadan ikiye bölün. Porsiyonluk tabakların tabanlarını yağlayıp bir parça lazanya yerleştirin.
- Üzerine bir miktar beşamel sos sürüp karides karışımının 1/3’ünü yayın ve tekrar lazanya yerleştirin. Kaşar peyniri serpiştirip aynı işlemi yineleyin.
- En üste kaşar peyniri serpiştirip 200 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkartıp 5 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın. Afiyet olsun.
Dilerseniz, en popüler çeşidi olan kıymalı lazanya tarifini de deneyebilirsiniz.
Teşekkür ederiz.