Kaparili Ton Balıklı Makarna

Kaparili Ton Balıklı Makarna
16 Mayıs 2024

Kapari, ton balığı ve makarna üçlüsü kulağa hem pratik hem de çok lezzetli geliyor, öyle değil mi? Mutfak kültürüne sahip olan makarnanın en güzel yanı doyurucu ve pratik olmasıdır. Malzemeler hazırsa yapımına başlayabiliriz.

Lezzetli bir Avokado Ve Ton Balıklı Kanepe tarifi için göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon Kaparili ton balıklı makarna kaç kalori?

Bir porsiyon Kaparili ton balıklı makarna 690 kalori.

Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kaparili Ton Balıklı Makarna için

Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

  • 1 küçük kırmızı soğan

  • 1  paket ton balığı

  • 1 yemek kaşığı kapari, süzülmüş

  • yarım paket fusulli makarna

  • yarım çay kaşığı pul biber

  • ½ yemek kaşığı kıyılmış taze maydanoz

Kaparili Ton Balıklı Makarna

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle soğanları ince ince doğrayın.
  2. Zeytinyağını bir tavada orta ateşte soğanı ekleyin ve karamelleşmeye başlayana kadar yaklaşık 10 dakika soteleyin.
  3. Ton balığı, kapari ve kırmızı pul biberi ekleyin. Sotelemeye devam edin.
  4. Diğer bir tencerede kaynamış suyun içerisine makarnaları ilave edin ve paketin arkasındaki pişirme süresinden 2-3 dakika daha az bir sürede pişirin.
  5. Pişirdiğiniz makarnanın suyunu bir kaseye alın ve geri kalan suyunu süzün.
  6. Ton balıklı tava karışımına pişmiş makarnayı ekleyin ve karıştırın. Kaseye ayırdığınız makarna suyunun bir kısmını ekleyin ve makarnayı yumuşayıncaya kadar 1-2 dakika daha pişirin. Üzerine kıyılmış maydanoz serpip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo