Hamsi Kayganası

Hamsi Kayganası
22 Ekim 2024
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Hamsi Kayganası için

Malzemeler

  • 200 gr hamsi
  • 3 yumurta
  • 3 taze soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet taze nane
  • 2 çorba kaşığı mısır unu
  • 3 çorba kaşığı sıvıyağ
  • Tuz
Hamsi Kayganası

Nasıl Yapılır

  1. Hamsilerin kılçıklarını ayıklayıp bol suyla yıkayın ve süzün. Yumurtaları çukur bir kaba kırın.
  2. Taze soğan, maydanoz ve naneyi temizleyip kıyın. Yumurtaların bulunduğu kaba yeşillikler, mısır unu, tuz ve hamsileri yumurtaya ekleyip iyice karıştırın.
  3. Sıvıyağı tavaya alıp kızdırın. Karışımı tavaya döküp üzerine kaşıkla düzeltin. Kaygananın bir yüzü piştiğinde dikkatlice çevirip diğer tarafını da kızartın. Sıcak servis yapın.

Yeni tatlar keşfetmek için, baharatlı balık köftesi tarifine göz atın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo