Küçük çiçekler şeklinde saplarından ayrılmış brokolileri kaynar tuzlu suda hafif diri kalacak şekilde haşlayın.
5-6 parçasını ayırıp kalanını iri parçalar şeklinde kesin. Karideslerin üzerine tuz serpip süzgeçte bekletin.
Zeytinyağını tavaya alıp ısıtın. Karidesleri ekleyip kavurun. Şarap, limon suyu, su, tane karabiber, defne yaprağı ve kıyılmış sarımsağı ekleyin.
Orta ateşte 20 dakika pişirin. Karidesleri tavadan alıp sıvı karışımı süzgeçten geçirip saklayın. Burger peynirlerini tencereye alıp kısık ateşte eritin.
Karidesleri pişirdiğiniz suyu azar azar ekleyip karıştırın. Brokolileri, kırmızı pul biberi ve tuzu ekleyip karıştırın.
Karidesleri çok az zeytinyağı eklenmiş tavada hafifçe kızartın. Karidesleri servis tabağına paylaştırın. Yanında brokolili sosla birlikte servis yapın.
Teşekkür ederiz.