Baharatlı Balık Köftesi

Baharatlı Balık Köftesi
26 Şubat 2021

Çin ve İskandinav mutfağında yaygın olan balık köftesi, vitamin bakımından zengindir. Balık köftesi için genellikle kılıç, sardalya veya morina balığı kullanılır. İçeriğinde magnezyum, selenyum ve potasyum gibi mineraller barındırır. Malzemeleriniz hazırsa, ak��am yemeklerinin gözdesi olacak baharatlı balık köftesi tarifine başlayabiliriz.

Zengin besin değerleri ile sağlığı olumlu yönde etkileyen balık yemekleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, içinizi ısıtacak balık çorbası tarifine göz atın.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Baharatlı Balık Köftesi için

Malzemeler

  • 500 g balık eti (tercihen kılıç balığı veya beyaz löp etli balık) 
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ 
  • 4 adet karanfil 
  • 4 adet kakule 
  • 1 adet çubuk tarçın 
  • 1 adet büyük boy soğan 
  • 1 çay kaşığı köri 
  • 2 diş sarımsak 
  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş taze zencefil 
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber 
  • 1 çay kaşığı kimyon 
  • 1 çay kaşığı zerdeçal 
  • 1 adet yumurta 
  • 1 su bardağı ufalanmış bayat ekmek içi veya yarım su bardağı galeta unu 
  • Tuz 

Kızartmak için

  • Sıvı yağ 

Lezzet tamamlayıcısı 

  • 1 büyük soğan (Piyazlık doğranmış) 
  • 1 sarı dolmalık biber (Küp doğranmış) 
  • 1 kırmızı dolmalık biber (Küp doğranmış) 
  • 4-5 dal maydanoz (İnce kıyılmış)
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 limon suyu 
  • Tuz
Baharatlı Balık Köftesi

Nasıl Yapılır

  1. Sıvı yağı tavada ısıtıp karanfil ve kakuleyi kavurun. İnce kıyılmış soğanı ekleyip, soğanlar yumuşayana kadar soteleyin.
  2. İnce kıyılmış sarımsak, zencefil, tuz ve baharatları ilave edip, birkaç dakika daha sote edin. Karışımı ocaktan alıp, soğumaya bırakın. 
  3. Balık etini küçük parçalar halinde doğrayıp baharatlı karışıma ilave edin. Yumurtayı ve azar azar ekmek kırıntılarını ekleyerek yoğurun ve köfte hamuru hazırlayın.
  4. Hamurun üzerini örtüp buzdolabında yarım saat dinlendirin. 
  5. Köfte harcından yarım mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp, avucunuzun içinde yuvarlayın. Kızgın yağda her iki tarafını da kızartın.
  6. Lezzet tamamlayıcısı için soğanı bir miktar tuz ile ovup suyunu sıkın ve bir kaba alın. Doğranmış biberleri ve kıyılmış maydanozu ekleyip harmanlayın.
  7. Zeytinyağı ve limon suyunu ilave edip karıştırın. Balık köftesi ile birlikte servis yapın.
  8. Baharatlı balık köftesini, ev yapımı humus ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Baharatlı Balık Köftesinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Tarifte kullanacağınız balıkları mutlaka temizletin. Özellikle kılçık kalmamasına dikkat edin.
  2. Tarife başlamadan önce balıkları sudan geçirebilirsiniz.
  3. Balığın yanında hazırlayacağınız salatanın içerisine nane yaprakları koyun. Böylece kokunun giderilmesini sağlayabilirsiniz.
  4. Pişirdiğiniz balıkları kağıt havlu üzerinde bekletin. Fazla yağını süzdükten sonra servis tabağına alın.

1 Porsiyon Baharatlı Balık Köftesi Kaç Kaloridir?

  1. Baharatlı balık köftesinin bir porsiyonu, yaklaşık 115 kaloridir. Yağda kızartıldığı için, ölçülü bir şekilde tüketilmelidir. Dilerseniz, klasik balık köftesi tarifini de deneyebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo