Fesenjan
14 Kasım 2024

İran mutfağına ait yemeklerden biri olan fesenjan, tatlı ve ekşi İran güveci olarak bilinir. Kökeni Sasani hanedanına kadar uzanan bu yemek, genellikle İran pilavının üzerinde servis edilir. Fesenjan yapımında, tavuk, kuzu, koyun, dana veya ördek eti kullanılabilir. Irak mutfağında da oldukça yaygındır. Fesenjan, nar, ceviz, zerdeçal ve portakal kabuğu eşliğinde sunulabilir.

Patatesli tahdig tarifine göz atmayı unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Fesenjan için

Malzemeler

  • 1 kg tavuk eti
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 su bardağı çekilmiş ceviz
  • 2 su bardağı nar suyu
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2 diş sarımsak
  • Karabiber
  • Tuz

Üzeri için:

  • Nar taneleri
Fesenjan

Nasıl Yapılır

  1. Tencereye zeytinyağını alın ve kızdırın.
  2. Tavuk etini uygun parçalara bölün ve zeytinyağında kavurun.
  3. Üzerine karabiber ve tuz ekleyin.
  4. Et tamamen pişince bir tabağa alın.
  5. Başka bir tencerede zeytinyağını kızdırın.
  6. Küp küp doğranmış soğanı ekleyerek zeytinyağında kavurun.
  7. Üzerine cevizleri ilave edin. Daha sonra nar ekşisi ve nar suyunu ekleyip sos kıvamına gelinceye kadar pişirin.
  8. Ardından tavukları sosun içine alın ve 45 dakika daha pişirin. Pişen yemeğin üzerine nar taneleri ekleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo