Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
14489 Tarif
Çocuk
376 Tarif
Çorba
1316 Tarif
Diyet
4411 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2385 Tarif
Hafif Yemekler
54 Tarif
İçecek
1419 Tarif
Pratik Yemek
5643 Tarif
Salata ve Meze
1354 Tarif
Sos
477 Tarif
Tatlı
9117 Tarif
Yöresel
2007 Tarif
Popüler Tarifler
Taze Fasulye Yemeği
Çoban Kavurma
Anasayfa
Tarifler
Dünya Mutfaklarından Tarifler
Zereshk Polo
Zereshk Polo
12 Nisan 2025
Hazırlanma Süresi :
15 dakika
Pişirme Süresi :
15 dakika
Kaç Kişilik:
3 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Yastık Poğaça
Çaylı Kek Tarifi
Yulaflı Bisküvi
Uștipci Tarifi
Yoğurtlu Kurabiye
Unsuz Sufle
Zeytinyağlı Yemeklere Neden Şeker Atılır?
Tatlı Krizlerinin Kurtarıcısı: Perişan Kurabiye
Magnolia'nın Bilinmeyen Püf Noktaları: Magnolia En Güzel Hangi Bisküvi ile Yapılır?
Kekin Sünger Gibi Olması İçin Ne Yapmalı?
Yumuşak Kek Yapmanın 7 Püf Noktası
Fırından Çıkan Poğaçanın Üstü Örtülür Mü?
Zereshk Polo için
Malzemeler
1 tavuk budu
1 çay fincanı pirinç
3 çay fincanı tavuk suyu
Yarım çay kaşığı safran
1 tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı un
1 tatlı kaşığı margarin
Yarım limon suyu
Tuz
Karabiber
1 çay bardağı zereshk
Zereshk Polo
Nasıl Yapılır
Tavuğu bir tencerede bol suyla haşlayın. Başka bir tencerede margarini eritip salçayı ekleyin.
1.5 çay fincanı tavuk suyu un ve limonu ilave edin. Tavuğu bir fırın kabına alıp karışımı üzerine sürün. Orta ateşte üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Pirince 1.5 kahve fincanı tavuk suyu, tuz ve karabiber ekleyip pişirin. Safranı bir yemek kaşığı su ile sulandırarak pilavın üzerine dökün.
Tavuk budunu ve pilavı servis tabağına alın. Zereshkleri pilavın üzerine dökerek servis yapın.
Tarif Kategorileri
Akşam Yemeği
Tavuk Yemekleri
Yorumlar
Benzer Tarifler
İran
65 Dakika
Fesenjan
aslican
İran
70 Dakika
Patatesli Tahdig
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.