İmsakiye
Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
14253 Tarif
Çocuk
374 Tarif
Çorba
1281 Tarif
Diyet
4403 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2347 Tarif
Hafif Yemekler
53 Tarif
İçecek
1414 Tarif
Pratik Yemek
5275 Tarif
Salata ve Meze
1297 Tarif
Sos
471 Tarif
Tatlı
8885 Tarif
Yöresel
1989 Tarif
Popüler Tarifler
Kolay Bisküvi
İzmir Köfte
Anasayfa
Tarifler
Dünya Mutfaklarından Tarifler
Zereshk Polo
Zereshk Polo
26 Ekim 2023
Hazırlanma Süresi :
15 dakika
Pişirme Süresi :
15 dakika
Kaç Kişilik:
3 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Pırasalı Puf Börek
Portakal Soslu Kakaolu Kek
Portakallı Şekerpare
Teretür Mezesi
Portakallı Magnolia
Sahur keki
Milföy Tarifleri: Değişik, Pratik ve Nefis 14 Milföy Tarifi
Bugün Ne Pişirsem, Ne Yemek Yapsam Diyenler İçin 65 Nefis Tarif
Uykuluk Nasıl Temizlenir? İşte Uykuluk Tarihçesi ve Kökeni
Maydanozla Yapabileceğiniz 10 Pratik Tarif Listesi
Alkolsüz Kokteyl Tarifleri: Ev Yapımı 20 Farklı Kokteyl Tarifi
Patates Borani Yapmanın Püf Noktaları
Zereshk Polo için
Malzemeler
1 tavuk budu
1 çay fincanı pirinç
3 çay fincanı tavuk suyu
Yarım çay kaşığı safran
1 tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı un
1 tatlı kaşığı margarin
Yarım limon suyu
Tuz
Karabiber
1 çay bardağı zereshk
Zereshk Polo
Nasıl Yapılır
Tavuğu bir tencerede bol suyla haşlayın. Başka bir tencerede margarini eritip salçayı ekleyin.
1.5 çay fincanı tavuk suyu un ve limonu ilave edin. Tavuğu bir fırın kabına alıp karışımı üzerine sürün. Orta ateşte üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Pirince 1.5 kahve fincanı tavuk suyu, tuz ve karabiber ekleyip pişirin. Safranı bir yemek kaşığı su ile sulandırarak pilavın üzerine dökün.
Tavuk budunu ve pilavı servis tabağına alın. Zereshkleri pilavın üzerine dökerek servis yapın.
Tarif Kategorileri
Akşam Yemeği
Tavuk Yemekleri
Yorumlar
Benzer Tarifler
İran
65 Dakika
Fesenjan
aslican
İran
70 Dakika
Patatesli Tahdig
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.