En İyi Üyeler
Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
13902 Tarif
Çocuk
374 Tarif
Çorba
1227 Tarif
Diyet
4400 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2275 Tarif
Hafif Yemekler
53 Tarif
İçecek
1406 Tarif
Pratik Yemek
4921 Tarif
Salata ve Meze
1227 Tarif
Sos
468 Tarif
Tatlı
8550 Tarif
Yöresel
1967 Tarif
Popüler Tarifler
Kuru Fasulye
Maş Fasulyesi Salatası
Anasayfa
Tarifler
Dünya Mutfaklarından Tarifler
Zereshk Polo
Zereshk Polo
26 Ekim 2023
Hazırlanma Süresi :
15 dakika
Pişirme Süresi :
15 dakika
Kaç Kişilik:
3 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Şehrazat Tatlısı
Air fryer'da pişi
Trabzon çikolatası
Rus Çöreği
Kıymalı bazlama
Castagnole
Taste Atlas Dünyanın En İyi Tatlılarını Açıkladı: Listede Türkiye'den 6 Tatlı Var
Michelin Rehberi 2025 Seçkisi: Geri Sayım Başladı!
Labada Otu Nedir, Nasıl Kullanılır?
Keten Tohumunun Bilmeniz Gereken 7 Yan Etkisi
Nar Kabuğu Çayının Faydaları Nelerdir?
Burdur Yöresel Yemekleri: Burdur Mutfağından 12 Nefis Tarif
Zereshk Polo için
Malzemeler
1 tavuk budu
1 çay fincanı pirinç
3 çay fincanı tavuk suyu
Yarım çay kaşığı safran
1 tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı un
1 tatlı kaşığı margarin
Yarım limon suyu
Tuz
Karabiber
1 çay bardağı zereshk
Zereshk Polo
Nasıl Yapılır
Tavuğu bir tencerede bol suyla haşlayın. Başka bir tencerede margarini eritip salçayı ekleyin.
1.5 çay fincanı tavuk suyu un ve limonu ilave edin. Tavuğu bir fırın kabına alıp karışımı üzerine sürün. Orta ateşte üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Pirince 1.5 kahve fincanı tavuk suyu, tuz ve karabiber ekleyip pişirin. Safranı bir yemek kaşığı su ile sulandırarak pilavın üzerine dökün.
Tavuk budunu ve pilavı servis tabağına alın. Zereshkleri pilavın üzerine dökerek servis yapın.
Tarif Kategorileri
Akşam Yemeği
Tavuk Yemekleri
Yorumlar
Benzer Tarifler
İran
65 Dakika
Fesenjan
Aslican
İran
70 Dakika
Patatesli Tahdig
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.