Sade Sable Kurabiye

Sade Sable Kurabiye
25 Ağustos 2022

Fransa'nın hemen hemen her bölgesinde sable kurabiye yapılır. Temelinde tereyağı, yumurta ve undan oluşan klasik bir kurabiye hamuru kullanılır. Sable Fransızca'da ''kum'' demektir. Bu kurabiye, adını yapım aşamasında kurabiye hamurunun kum kıvamında olmasından alır. Klasik sade sable için malzemeleriniz hazırsa, tarifin detayları aşağıda. 

Alternatif kurabiye lezzetleri için hurmalı Fas kurabiyesi, kallavi kurabiyesi ve çatlak ev kurabiyesi tariflerine göz atabilirsiniz. 

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 12 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Sade Sable Kurabiye için

Malzemeler

  • 1 adet yumurta 
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 150 gr tereyağı, oda sıcaklığında
  • 100 gr pudra şekeri
  • 250 gr un
  • 5 gr kabartma tozu 
Sade Sable Kurabiye

Nasıl Yapılır

  1. Tereyağı ve şeker krema kıvamına gelene kadar yaklaşık 3 dakika çırpılır. 
  2. Yumurta ve vanilin ilave edilir.
  3. Un ve kabartma tozu eklenerek el ile yoğurulur. Kırılgan bir hamur olacaktır. 
  4. Hamur yağlı kağıt arasında açılır ve dinlenmesi için dolaba koyulur. 
  5. Yuvarlak kalıp yardımı ile kesilerek 170 derece fırında 12 dakika pişirilir. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo