Pastırmalı Yumurta

 Pastırmalı Yumurta
19 Temmuz 2024

Kahvaltının vazgeçilmez lezzeti, pastırmalı yumurta ile güne enfes bir başlangıç yapmaya ne dersiniz? Tadına doyamayacağınız pastırmanın eşsiz aroması, yumurtanın lezzetiyle buluşuyor. Sağlıklı ve doyurucu bir kahvaltı için malzemeleri hazırlamaya başlayın. Pastırmalı yumurtanın eşsiz lezzetini keşfetmek için buyurun mutfağa.

Pastırmaya Sarılı Patates Paçası tarifi için göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon Pastırmalı yumurta kaç kaloridir?

Bir porsiyon Pastırmalı yumurta 165 kaloridir.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Pastırmalı Yumurta için

Malzemeler

  • 7 - 8 dilim çemensiz pastırma
  • 2 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
Pastırmalı Yumurta

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle bıçakla veya elimizle pastırmalarımızı 2-3 parçaya bölelim.
  2. Tavaya tereyağını alalım ve eritelim.
  3. Pastırmaları tavaya ekleyip bir iki defa çevirerek hafifçe pişirin.
  4. Pastırmaların üzerine yumurtaları kırın ve istediğiniz gibi pişirin.
  5. Pastırmalı yumurta tarifi hazır. Afiyet olsun.
Servis Önerisi
  • Pastırmalı yumurtanın yanına kızarmış ekmek servis edebilirsiniz.
  • Pastırmalı yumurtayı domates ve salatalık dilimleriyle birlikte sunabilirsiniz.
  • Lezzet katmak için isteğe bağlı olarak pastırmalı yumurtaya baharatlar veya çeşniler ekleyebilirsiniz. Karabiber, kekik, pul biber veya toz biber gibi baharatlar kullanabilirsiniz.
Püf Noktası
  • Tavaya tereyağını aldıktan sonra ocağı çok yüksek ateşte açmamaya dikkat etmelisiniz. Dilerseniz, yağın hemen yanmasını önlemek için tavaya az miktarda sıvı yağ ekleyebilirsiniz.
  • Pastırmayı hafifçe pişirerek aromasını ve lezzetini ortaya çıkarın. Pastırmayı çok fazla kızartmamaya özen gösterin, aksi halde sertleşebilir ve lezzeti kaybolabilir.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo