Kavurmalı Yumurta

Kavurmalı Yumurta
06 Ağustos 2024

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzeti olan kavurmalı yumurta, tereyağında pişirilmiş enfes kavurma parçaları ile zenginleştirilmiş, sıcacık bir lezzet sunuyor. Pratik ve doyurucu Kavurmalı yumurta tarifi için mutfak hazır, misafirlerinizi bekleyen bir lezzet şöleni başlıyor!

Domatesli Yumurta tarifi için göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon kavurmalı yumurta kaç kaloridir?

Bir porsiyon kavurmalı yumurta 300 kaloridir.

Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kavurmalı Yumurta için

Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kavurma
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber 

Üzeri için:

  • Taze maydanoz
  • Dereotu
Kavurmalı Yumurta

Nasıl Yapılır

  1. Bir tavaya tereyağı veya sıvı yağı ekleyin ve eritin.
  2. Kavurmayı küçük parçalara ayırarak tavaya ekleyin. Kavurma yağını salıp kızarmaya başlayana kadar pişirin.
  3. Kırılmış yumurtaları ekleyin. Yumurtaları kavurmaya başlamadan önce tuz ve karabiberle tatlandırabilirsiniz.
  4. Yumurtaları isteğinize göre hafifçe karıştırarak veya altın rengi alana kadar pişirin. Yumurtanın çiğ kısımları kalmayacak şekilde, yumurta sarıları tamamen katılaşmadan önce pişirin.
  5. Kavurmalı yumurta servise hazır dilerseniz üzerine ince kıyılmış maydanoz ilave ederek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Servis Önerisi
  • Kavurmalı yumurtanın yanında sıcak ekmek veya Türk çöreği gibi hamur işleriyle servis edebilirsiniz.
  • Kavurmalı yumurtayı sunmadan önce üzerine acılı sos veya biber salçası gezdirebilirsiniz.
Püf Noktası
  • Tereyağı kullanıyorsanız, lezzet katmak için az miktarda ekleyin, fazlası yumurtanın kıvamını etkileyebilir.
  • Tavayı önceden ısıtın ve kavurmayı önce hafifçe kızartın. Yumurtaları kırmadan önce tavanın sıcaklığının uygun olduğundan emin olun.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo