Deviled Eggs

Deviled Eggs
02 Kasım 2022

İrlanda mutfağında baharatlara çok fazla yer verilmemektedir. Ancak deviled eggs, hem sos, hem de baharatlarla hazırlanan bir yemektir. Yumurta dolması olarak da bilinen deviled eggs, yemeklerin yanında atıştırmalık olarak sunulur. Hazırlaması yalnızca 15 dakika olan bu yemek, dünyanın birçok yerinde farklı çeşitlerle sunulur. Malzemeleriniz hazırsa, deviled eggs tarifi için kolları sıvayalım ve detaylara geçelim.

Alternatif olarak egg benedict ve egg florentine tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 12 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 7 Kişi Kaydetti
Deviled Eggs için

Malzemeler

  • 6 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı hardal
  • 4 yemek kaşığı mayonez
  • 6 adet kornişon turşu (robotta çekilmiş)
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 4-5 yaprak maydanoz
  • 6 dal dereotu
  • Yarım tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım tatlı kaşığı karabiber
  • Tuz
Deviled Eggs

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle yumurtaları bir kabın içerisine koyun ve üzerini geçecek şekilde su ekleyin.
  2. Yumurtaları bu şekilde 12 dakika haşlayın.
  3. Haşlanan yumurtaların kabuklarını soyduktan sonra ortadan ikiye kesin.
  4. Yumurta sarılarını çıkartın ve başka bir kapta bekletin.
  5. Yumurta sarılarının üzerine maydanoz, dereotu, hardal, turşu, mayonez, karabiber, tuz, toz ve limon suyunu ekleyerek karıştırın.
  6. Hazırladığınız karışımı sıkma torbasına doldurun.
  7. Karışımı yumurta beyazlarının ortasındaki boşluklara sıkarak doldurun.
  8. Üzerine toz biber ve dereotu serpiştirin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo