Anjelik erikli dondurulmuş yoğurt sıcak havalarda içinizi ferahlatır.
- Erikleri küçük küçük kesin. Suyla birlikte, yumuşayıncaya dek orta ateşte pişirin. Yumuşayan erikleri blender’da püre haline getirin ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
- Servis ederken sos olarak kullanmak üzere erik püresinden 1 çay bardağı ayırın. Kalan erik püresine yoğurt ve balı ekleyip iyice karıştırın. Tadına bakıp balını ayarlayın.
- Yayvan bir kapta veya buz kalıplarında dondurun. Tamamıyla donunca buz küpü boyunda parçalar kesin ve arada sırada durdurup karıştırarak, koyu kremamsı bir kıvam alıncaya dek buz kırabilen bir mutfak robotundan geçirin.
- Dilediğiniz kıvama göre servis etmeden önce 20-30 dakika buzlukta bekletebilirsiniz.
- Bu karışımı dilerseniz, buzdolabında soğuyunca dondurma makinesinden geçirerek ya da oda sıcaklığına gelince, çubuklu dondurma kalıplarında dondurarak da hazırlayabilirsiniz.
- Kenara ayırdığınız erik püresine, damak tadınıza göre bal ekleyip dondurmanın üzerinde servis edin.
Anjelik erikli yoğurtlu kuplar tarifine buradan ulaşabilirsiniz.
Teşekkür ederiz.