Elmalı Strudel

Elmalı Strudel
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Elmalı Strudel için

Malzemeler

  • 2 su bardağı kadar un
  • 1 tutam tuz
  • 1 yumurta
  • 4-5 çorba kaşığı ılık su
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 2 çorba kaşığı pudra şeker

İç malzeme:

  • 3 golden elma
  • 1 kahve fincanı file badem
  • 1 kahve fincanı kuru üzüm
  • 1 çorba kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 3 çorba kaşığı eritilmiş margarin

Üzeri için:

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çorba kaşığı pudra şeker
Elmalı Strudel

Nasıl Yapılır

  1. Unu derin bir kaba alıp bir tutam tuz, sıvıyağ, su, pudraşeker ve yumurtayı ilave edip pürüzsüz ve elastiki bir kıvama gelene kadar yoğurun.
  2. Hamuru streç folyoya sarıp 15 dakika dinlendirin. Fırını 190 dereceye ayarlayıp ısıtın.
  3. Elmaları soyup 4'e kesin ve çekirdekli kısımlarını temizleyin. İnce ince dilimleyin. Kuru üzümü ılık suda yumuşatıp süzün.
  4. Elma dilimlerini bir kaba alıp eritilmiş 2 kaşık margarini ekleyin ve karıştırın. Badem, tozşeker, limon kabuğu, kuru üzüm ve tarçın ekleyip harmanlayın.
  5. Hamuru bir kez daha yoğurup unlanmış zeminde merdane ile 1-2 mm kalınlığında açın. Kenarlarını keserek dikdörtgen bir hamur elde edin.
  6. Hamurun geniş kenarına hazırladığınız iç malzemeyi yayıp rulo yaparak sarın. Kalan 1 kaşık margarinle tepsiyi yağlayıp ruloyu yerleştirin.
  7. Üzerine çırpılmış 1 yumurta sarısı sürün. Sıcak fırına verip pembeleşene kadar pişirin. Soğuyunca üzerine pudraşeker serpip dilimleyerek servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Dilerseniz, cevizli elmalı strudel tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo