Domatesli Kanepe

Domatesli Kanepe
20 Kasım 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Domatesli Kanepe için

Malzemeler

  • 1 baget ekmek
  • 4 büyük domates
  • 150 gr kaşar peyniri
  • 4-5 kokteyl zeytin
  • 4-5 dal kıyılmış maydanoz
  • Yarım su bardağı küp doğranmış konserve enginar
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Kuru kekik
  • Kuru nane
  • Karabiber

Süsleme için:

  • 1 taze soğanın yeşil sapları
Domatesli Kanepe

Nasıl Yapılır

  1. Domatesleri ikiye kesin. Çekirdekli kısımlarını çıkarın. Kesik yüzeyi alta gelecek şekilde fırın tepsisine yerleştirin.
  2. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 5 dakika pişirin. Domatesleri ters çevirip tuz, karabiber ve biraz zeytinyağı gezdirip 5 dakika daha pişirin.
  3. Baget ekmeği verev dilimleyin. Ekmek dilimlerinin her iki yüzünü de yağlayıp ızgara teline dizin.
  4. Fırında kızartın. Domatesleri ekmek dilimlerinin üzerine yerleştirin.
  5. Kaşar peynirini küp şeklinde doğrayın. Zeytinleri dilimleyin.
  6. Enginar, yeşil zeytin ve peyniri bir kapta harmanlayıp domateslerin içlerine paylaştırın.
  7. Üzerine kıyılmış maydanoz ve nane serpin. 10 dakika fırınlayın. Servis tabağına alıp kıyılmış yeşil soğanla süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo