Şehrazat Tatlısı
Etleri iri parçalar halinde kesin. Zeytinyağını tencerede ısıtın ve etleri önlü arkalı kızartın. Bir tabağa alın. Sarımsak ve soğanı yemeklik doğrayıp aynı yağda pembeleşinceye kadar kavurun. Etleri, salçayı, tuz ve karabiberi, soyulmuş sarımsakları, biberiye yapraklarını ekleyip karıştırın. Sıcak suyu ilave edin ve yüksek ateşte kaynamaya bırakın. Kısık ateşe alarak etler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 1-1.5 saat pişirin. Ayvaların kabuklarını soyarak irice doğrayın ve tencereye ekleyin. Tuz ve pekmez ilave edip karıştırın. Gerekirse sıcak su ilavesi yapın ve kısık ateşte ara ara karıştırarak ayvalar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Servis tabağına alarak sıcak servis yapın.
Teşekkür ederiz.