Limon Soslu Hamsi Sarma

Limon Soslu Hamsi Sarma
19 Ekim 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Limon Soslu Hamsi Sarma için

Malzemeler

  • 1 kg hamsi
  • 1 limon
  • 1 demet maydanoz
  • Tuz
  • Sarmak için yeterli sayıda limon yaprağı

Sos için:

  • 2 limonun suyu
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım su bardağı sıcak su
  • 1 demet maydanoz
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
Limon Soslu Hamsi Sarma

Nasıl Yapılır

  1. Hamsileri temizleyin. Kılçığını alıp hamsileri yıkayın ve süzgece alın. Limonu ince ince dilimleyin. Maydanozu yıkayıp saplarını ayırın. 
  2. Hamsileri ikiye açarak düz bir tabağa yayın. Üzerlerine tuz ekip her birine bir dilim limon ve bir-iki yaprak maydanoz ilave edin.
  3. İki ucu üst üste gelecek şekilde içe kıvırın. Balıkları limon yapraklarıyla sarıp kürdanla sabitleştirin ve tepsiye yerleştirin. 
  4. Yarım bardak sıcak su, limon suyu, zeytinyağı, tuz, karabiber ve ezilmiş sarımsakları bir kasede karıştırın. Maydanozu iri iri kıyıp sosa ekleyin. 
  5. Balıkları dizdiğiniz tepsiye sosu gezdirerek dökün. Tepsiyi önceden ısıtılmış 150 dereceye ayarlı fırına verip pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
    Şefin Yorumu : Hamsi
    Doğu Karadeniz balığıdır. Buğulama, tava ve tuzlaması, 30 çeşitten fazla yemeği yapılır. Hamsi, haşlanıp ezilir ve tuzlanarak ançuez yapılır.
    Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo