En İyi Üyeler
Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
13902 Tarif
Çocuk
374 Tarif
Çorba
1227 Tarif
Diyet
4400 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2275 Tarif
Hafif Yemekler
53 Tarif
İçecek
1406 Tarif
Pratik Yemek
4921 Tarif
Salata ve Meze
1227 Tarif
Sos
468 Tarif
Tatlı
8550 Tarif
Yöresel
1967 Tarif
Popüler Tarifler
Milföy Hamuru
Taze Fasulye Yemeği
Anasayfa
Tarifler
Sos Tarifleri
Limon Soslu Hamsi Sarma
Limon Soslu Hamsi Sarma
19 Ekim 2020
Hazırlanma Süresi :
30 dakika
Pişirme Süresi :
15 dakika
Kaç Kişilik:
4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Şehrazat Tatlısı
Air fryer'da pişi
Elmalı cevizli milföy
Rus Çöreği
Castagnole
Trabzon çikolatası
Michelin Rehberi 2025 Seçkisi: Geri Sayım Başladı!
Keten Tohumunun Bilmeniz Gereken 7 Yan Etkisi
Labada Otu Nedir, Nasıl Kullanılır?
Nar Kabuğu Çayının Faydaları Nelerdir?
Taste Atlas Dünyanın En İyi Tatlılarını Açıkladı: Listede Türkiye'den 6 Tatlı Var
Burdur Yöresel Yemekleri: Burdur Mutfağından 12 Nefis Tarif
Limon Soslu Hamsi Sarma için
Malzemeler
1 kg hamsi
1 limon
1 demet maydanoz
Tuz
Sarmak için yeterli sayıda limon yaprağı
Sos için:
2 limonun suyu
3 diş sarımsak
Yarım su bardağı sıcak su
1 demet maydanoz
Yarım su bardağı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Limon Soslu Hamsi Sarma
Nasıl Yapılır
Hamsileri temizleyin. Kılçığını alıp hamsileri yıkayın ve süzgece alın. Limonu ince ince dilimleyin. Maydanozu yıkayıp saplarını ayırın.
Hamsileri ikiye açarak düz bir tabağa yayın. Üzerlerine tuz ekip her birine bir dilim limon ve bir-iki yaprak maydanoz ilave edin.
İki ucu üst üste gelecek şekilde içe kıvırın. Balıkları limon yapraklarıyla sarıp kürdanla sabitleştirin ve tepsiye yerleştirin.
Yarım bardak sıcak su, limon suyu, zeytinyağı, tuz, karabiber ve ezilmiş sarımsakları bir kasede karıştırın. Maydanozu iri iri kıyıp sosa ekleyin.
Balıkları dizdiğiniz tepsiye sosu gezdirerek dökün. Tepsiyi önceden ısıtılmış 150 dereceye ayarlı fırına verip pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Şefin Yorumu :
Hamsi
Doğu Karadeniz balığıdır. Buğulama, tava ve tuzlaması, 30 çeşitten fazla yemeği yapılır. Hamsi, haşlanıp ezilir ve tuzlanarak ançuez yapılır.
Afiyet olsun.
Tarif Kategorileri
Sos Tarifleri
Hamsi Tarifleri
Diğer Tarifler
Et Tarifleri
Balık Yemekleri
Akşam Yemeği
Yorumlar
Benzer Tarifler
Sos Tarifleri
20 Dakika
Aioli Sos
Selinhdr
Sos Tarifleri
25 Dakika
Sambal Sosu
Selinhdr
Sos Tarifleri
35 Dakika
Marinara Sos
Selinhdr
Sos Tarifleri
20 Dakika
Tamarindo Sosu
Sos Tarifleri
20 Dakika
Habanero Sosu
Sos Tarifleri
20 Dakika
Adobo Sosu
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.