300-400 g soyulmuş bal kabağı (Küçük küpler halinde kesilmiş)
Kızartmak için sıvı yağ
200 g keçi büş peyniri
8-10 yemek kaşığı krema
Bir-iki tutam tuz, biber
Keçi Peynirli Bal Kabağı Ve Roka Sos
Nasıl Yapılır
Sos için roka yaprakları, zeytinyağı, su, sarımsak ve 1-2 tutam tuzu pürüzsüz bir kıvam alana dek mutfak robotundan geçirin ve tuzunu ayarlayıp buzdolabına kaldırın. Keçi büş peynirini krema ile ezerek koyu kıvamlı bir krem peynir hazırlayın. Kullandığınız peynire göre krema oranı değişkenlik gösterebilir. Bir tavaya 1 parmak kızartma yağı koyup ısıtın. Sıcak yağda, bal kabaklarını 4-5 dakika, renkleninceye dek pişirin. Fazla yağlarını bırakmaları için kağıt havlu üzerine aktarın. Tuz ve biber serpin. Kızartmak yerine, dilerseniz az yağlanmış bal kabaklarını 200 derece fırında, 15-20 dakika pişirebilirsiniz.
Teşekkür ederiz.