Peynirli Sufle

Peynirli Sufle
10 Eylül 2021

Elif Edes’ten peynirli sufle tarifi. İster kahvaltıya ister ana yemeklerin yanında servis edebileceğiniz lezzetli bir alternatif.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Peynirli Sufle için

Malzemeler

  • 50 g tereyağı
  • 50 g un
  • 100 g kaşar veya cheddar peyniri (Rendelenmiş)
  • 2 yemek kaşığı ufalanmış toz ekmek
  • 300 ml süt
  • 4 adet yumurta (Beyazı ve sarısı ayrılmış)
  • 1 tatlı kaşığı dijon hardalı
  • Muskat rendesi
  • Karabiber
  • Tuz
Peynirli Sufle

Nasıl Yapılır

  1. Tereyağını ufak bir tencerede eriterek unu ilave edin ve sürekli karıştırarak bir kaç dakika kavurun. Daha sonra sütü azar azar ve sürekli çırparak ekleyin.
  2. Kısık ateşte, devamlı karıştırmak suretiyle koyu bir kıvam alana kadar 7-8 dakika süreyle pişirin.
  3. Son olarak muskat rendesi, karabiber ile çok az tuz serpin ve hardalı ilave edin. Karışımı bir kaba alarak ılınmaya bırakın. 
  4. Karışım hafif ılık olduğunda yumurta sarıları ile peyniri ilave edin.
  5. Yumurta beyazlarını bir başka kaba alarak sert köpük olana kadar mikserle çırpın ve köpüğü söndürmeden diğer karışım ile nazikçe karıştırın.
  6. 20 cm çapında sufle kabını yağlayın ve toz ekmek içini ekleyin. Kabı sallayarak ekmek kırıntılarını yayın ve fazlasını almak için kabı ters çevirin.
  7. Hazırlanan sufle karışımını kaba aktarın ve kenarından bıçak gezdirin.
  8. Önceden ısıtılmış 190 derecedeki fırında 30 dakika pişirin ve ilk sıcaklık geçtikten sonra servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo