Kuruyemişli Lokumlar

Kuruyemişli Lokumlar
29 Temmuz 2024
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kuruyemişli Lokumlar için

Malzemeler

  • 6 milföy hamuru
  • 2 yemek kaşığı fıstık ezmesi
  • 1 çay bardağı tuzsuz antep fıstığı
  • 1 çay bardağı fındık
  • 2 yemek kaşığı bal
Kuruyemişli Lokumlar

Nasıl Yapılır

  1. Milföy hamurlarını 10 dakika oda ısısında bekletin ve yuvarlak kurabiye kalıbı ile kesin.
  2. Minik silikon kek kalıplarına yerleştirin. Hamurların içlerine yarım çay kaşığı kadar fıstık ezmesi doldurun.
  3. Üzerine fıstık ve fındık yerleştirin. 200 dereceye ayarlanmış fırında 15-20 dakika pişirin.
  4. Fırından çıkardıktan sonra kuruyemişlerin üzerine bal gezdirin ve servis yapın.
Yorumlar
avatar
ger ger
YORUM 29 Temmuz 2024, 15:44
sıcak tüketmek lazım ve mümkünse bir kareyi 4e bölerek küçük lokmalık yapın, soğuk tüketim için uygun değil.

Benzer Tarifler

Lezzet Logo