Velibah (Patatesli Çörek)

Velibah (Patatesli Çörek)
18 Eylül 2020

Kahvaltı sofralarında önemli bir yere sahip olan velibah tarifi ile karşınızdayız. Çerkez yöresine özgü bir yemek olan velibah, genellikle patatesli iç harç ile hazırlanır. Bazı yörelerde 'patatesli çörek' ve 'çerkez böreği' ismiyle de bilinir. Bolca tereyağı ile kızartılan velibahı; sıcak bir çay, zeytin ve peynir ile birlikte servis edebilirsiniz. Malzemeleriniz hazırsa, mis gibi kokusuyla bütün evi saracak nefis velibah (patatesli çörek) yapımına geçebiliriz.

Farklı yörelerden sofralarımıza kadar uzanan boşnak böreği ve tatar böreği tarifini de deneyebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Velibah (Patatesli Çörek) için

Malzemeler

  • 1.5 su bardağı ılık su
  • Yarım paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

İç harcı için

  • 5 patates
  • 1 soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmız pul biber

Üzeri için

  • Tereyağı
Velibah (Patatesli Çörek)

Nasıl Yapılır

Mayayı su ve şeker ile karıştırın. Tuz ve azar azar un ekleyip yoğurun. Üzerini örterek 45 dakika mayalandırın. Patateslerin kabuklarını soyup haşladıktan sonra çatalla ezin. Soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında kavurun. Ezilmiş patatesi, tuzu, karabiberi ve pul biberi karıştırın. Patatesli karışımdan parçalar koparıp yuvarlayın. Hamurdan parçalar kopartıp içlerine patates toplarını yerleştirin ve yuvarlayın. Unlanmış tezgahta önce elinizle sonra merdane ile inceltin. Yapışmaz yüzeyli tavada çok az tereyağı ile önlü arkalı kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo