Un, kakao ve baharatları bir kapta harmanlayın. Küçük parçalar şeklinde kesilmiş meyveleri ve kuruyemişleri ekleyip tekrar harmanlayın. Bal, şeker ve suyu küçük bir tencereye alıp karıştırın ve ısıtın. İri parçalar şeklinde kırılmış çikolatayı ekleyip karıştırın. Kuruyemişlerin bulunduğu kaba ekleyip iyice karıştırın. Karışımı yağlı kağıt konmuş tepsiye aktarın. Spatula ile üzerini düzleyin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 45 dakika pişirin. Tepsiyi fırından alıp tatlıyı soğutun. Dilimleyip servis yapın.
Çikolata: Kakao ağacının tohumlarından elde edilen çikolata, kalori açısından yüksek kalorili olmasına rağmen tüketicisi en fazla olan besindir diyebiliriz. Tatlı tariflerinin en çok tercih edilen tamamlayıcısı çikolata, sütlü, bitter ve beyaz çeşitleriyle her damak için davetkardır.
Teşekkür ederiz.