Şehrazat Tatlısı
Üzeri için
Çubuk vanilyayı uzunlamasına kabuğu kopmayacak şekilde kesin. Vanilya çekirdeklerini kaşığın ucuyla sıyırarak çıkarın. 75 gr toz şeker ve vanilya çekirdeklerini tavaya alıp kısık ateşte karamelize oluncaya kadar karıştırarak ısıtın. Kabukları soyulmuş ve küp şekilde kesilmiş elma, üzüm, tarçın, muskat ve cevizi ekleyip pişirmeye devam edin. Oda ısısında ılınmaya bırakın.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Baklava yufkasını yayıp tereyağı sürün ve şeker serpin. Yufkaların üzerine tereyağı sürüp şeker serperek üst üste dizin. Elmalı karışımı üzerine yayıp yufkaları rulo şeklinde sarın. Ttereyağı sürüp şeker serpin. 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Fırından çıkarıp ılındırın. Dilimleyip servis yapın.
Teşekkür ederiz.