Yumurtaları haşlayın. Soğutup kabuklarını soyun. Soğanların kabuğunu soyup kıyın. Zeytinyağını tavada ısıtıp soğanı kısık ateşte kavurun. Bezelyeleri ekleyip tuz ve karabiberle tatlandırın. Su ekleyip yumuşayana kadar pişirin. Bezelyelerin suyunu süzün ve mutfak robotuna alıp ceviz ve yumurtaları ekleyin. Tuz ve karabiber ilave edin. Çok fazla ufalanmayacak şekilde mutfak robotunda ezin. Ezmenin kıvamı çok kuru olursa bir miktar zeytinyağı ekleyin. Kızartılmış çavdar ekmeği dilimleriyle birlikte servis yapın.
Ceviz: Ceviz, Türkiye’de de yaygın olarak yetişen kabuklu yemişlerin başında gelir. İçerdiği enzimler bağışıklık sistemi ve beyin faaliyetlerini destekleyici etki gösterir. Bol bol tüketilmesi önerilir ve tatlı tariflerinde de sıklıkla tercih edilen leziz bir yemiştir.
Teşekkür ederiz.