Eğlenceli ve kolay tek boynuzlu at unicorn cake tarifini çocuklar çok sevecek.
- Pandispanya için; yumurtaları derin bir kaseye kırın ve toz şekeri ilave edip iyice beyazlaşana kadar çırpın. Unu, spatula yardımıyla yumurtalı karışıma yavaş yavaş yedirerek ekleyin. Eritilmiş tereyağını da ekleyip iyice homojen olana kadar karıştırın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine ince tabaka halinde yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 25-30 dakika pişirin ve fırından alıp soğumaya bırakın.
- Sütü ve vanilya çubuğunun tohumlarını bir tencereye alarak kaynamaya bırakın. Bir karıştırma kabında toz şeker ve yumurta sarılarını çırpın, unu ekleyip karıştırın.
- Kaynayan süte yumurtalı karışımı karıştırarak ilave edin ve kısık ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Hazır olan kremanın içerisine tereyağını ekleyin ve iyice eriyene kadar karıştırın. Oda sıcaklığında ara sıra karıştırarak soğutun. Soğuyan pastacı kremasına, pembe jel gıda boyasını ekleyin. Mikser veya çırpma teli yardımıyla homojen olana dek çırpın ve yıldız duy takılı sıkma torbasına aktarın. Buzdolabında 30 dakika bekletin.
- Pastayı oluşturmak için; pandispanyayı 12 cm çapında bir çember aparat yardımıyla yuvarlak katlar oluşturacak şekilde kek dilimleri kesin.
- Sunum tabağına önce bir dilim kek yerleştirin. Üzerine pasta kreması sıkın ve bu işlemi 3 kat kek ve krema olacak şekilde tekrarlayın. En üste krema sıkıp, şeker hamurundan yapılmış bir unicorn figürüyle süsleyin ve 1 saat kadar buzdolabında dinlendirip servis yapın.
Servis önerisi
Arzu edilirse kek karışımına en son granül şekerleme eklenip o şekilde de pişirilebilir.
Oreo’lu cheesecake tarifi için tıklayın.
Teşekkür ederiz.