Sölme

Sölme
18 Ocak 2023
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Sölme için

Malzemeler

  • 2 su bardağı bombay fasulye
  • 2 közlenmiş patlıcan
  • 2 soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 haşlanmış yumurta
  • 6 zeytin
  • 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
  • ¾ çay bardağı sirke
  • 2~3 dal maydanoz

Servis için

  • Lavaş ekmeği
Sölme

Nasıl Yapılır

Fasulyeyi bir gece suda bekletin. Ertesi gün bekletme suyunda haşlayın. Gerekirse su ekleyin. Süzüp bekletin. Soğanları piyazlık doğrayın. Tuz ile iyice ovup suyunu sıkın. Fasulye, patlıcan, soğan, ince kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber, ayçiçeği yağı ve sirkeyi karıştırın. Servis tabağına alın. Haşlanmış yumurta ve zeytinle süsleyin. Lavaş ekmeği ile servis yapın.

 

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo