Nardan Aşı

Nardan Aşı
23 Mart 2022

Et yemekleri hem Türk hem de Dünya mutfağında oldukça fazla tercih ediliyor. Klasik köfte tarifinin dışına çıkmak isteyenler nardan aşı tarifine yöneliyor. Nardan aşı nasıl yapılır? Malzemeler hazırsa nardan aşı tarifine geçelim.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Nardan Aşı için

Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 litre su
  • 100 ml nar ekşisi
  • Yarım su bardağı haşlanmış nohut
  • Tuz
  • Karabiber

Köftesi için

  • 1 adet soğan
  • 400 g dana döş orta yağlı kıyma
  • 1 su bardağı esmer köftelik bulgur
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı kuru reyhan
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Nardan Aşı

Nasıl Yapılır

  1. Köftesi için soğanı rendeleyin, kıymayı, esmer köftelik bulguru, tuzu ve baharatları ekleyip iyice yoğurun.
  2. Köfte harcından fındıktan büyük parçalar koparıp, avucunuzda yuvarlayın.
  3. Yemeğin sosu için tereyağını eritip halka doğradığınız soğanı hafif soteleyin.
  4. Soğanlar yumuşayınca salçayı ilave edip pişirmeye devam edin. Üzerine suyu ekleyin.
  5. Su kaynamaya başlayınca nar ekşisi, haşlanmış nohut ve köfteleri ilave edip 20 dakika pişirin. Tuz ve karabiber ile tatlandırıp ocaktan alın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo