Süt Çorbası

Süt Çorbası
16 Mayıs 2024

Süt çorbası, yöresel lezzetlerden biridir. Genellikle ramazan sonrasında bayramın ilk günü sabah kahvaltılarında mideyi rahatlatması için içilir. Yörelere göre pirinç yerine şehriye ya da yarma koyulabilir. Bazı yörelerde ise su ve süt yarı yarıya kullanılır. Hafif mide rahatlatan bu tarif için malzemeler aşağıda. Sadece 4 malzeme ile hazırlayabileceğiniz çorbanın detaylarına geçebilirsiniz. 

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Süt Çorbası için

Malzemeler

  • 1 lt süt
  • 1 çay bardağı pirinç 
  • Karabiber
  • Tuz
Süt Çorbası

Nasıl Yapılır

  1. 1 çay bardağı su da yıkanır ve içerisine su koyularak pişmeye bırakılır. 
  2. Dişe gelecek şekilde pişirilir.
  3. Süt tencereye alınarak ısıtılır. 
  4. Pirinç içerisine eklenerek karıştırılır, pişirilir. Altını kapadıktan sonra tuz eklenerek karıştırılır. 
  5. Karabiber dökülerek servis edilir.
  6. Afiyet olsun. 

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo