Sofraların olmazsa olmazı çorba tariflerine bir yenisi daha...
- Soğanı ince kıyıp zeytinyağı ve tereyağında yumuşayana kadar kavurun.
- Küp doğranmış patatesi ve enginarı ekleyin. Sürekli karıştırarak kavurmaya devam edin. Sarı mercimekleri, suyu, rendelenmiş muskatı, tuzu ve karabiberi ilave edin. Orta ateşte, 25 dakika pişirin.
- Çorbayı ocaktan indirmeye 5 dakika kala kremayı ilave edin. Birkaç taşım daha kaynatıp ocaktan alın.
- Sarı mercimekli enginar çorbasını servis tabaklarına paylaştırın. Üzeri için kıyılmış frenk soğanı, lor peyniri ve çörek otunu karıştırıp serpin ve bekletmeden servis yapın.
Kuzu etli ve kişnişli enginar çorbası tarifi için tıklayın
Teşekkür ederiz.