Geçen hafta Masterchef moderatörü şef Mehmet Yalçınkaya, Bodrum Merkez Marina’da ki restoranı “MYK Denizden’in yeni tadım menüsünü tanıttı bir grup gazeteciye.
Kocadon Museum Hotel içinde, hizmet veren “Denizden Restoran” tüm dünyada öne çıkan “Sessiz Lüks” kavramını Ege’ye taşıyor.
Şef Mehmet Yalçınkaya’nın Bodrum Denizden Restoran’ın 2024 menüsünün yıldızı ”Kabuksuz Mavi Yengeç” diyebilirim.
Gittiği her ilde Tarım İl Müdürlüğü ile bağ kuran Mehmet Şef; ‘Bodrum Savran’ın kabuksuz Mavi Yengeçini keşfetmiş.
“Ben ve ekibim ürün ile çalıştık; sonuçta leziz, görseli bir yengeç tabağı oluşturduk’ diyor Mehmet şef.
Mehmet şefle yemek sonrası sohbetimizden…
“Değişen dünya düzeni, yapay zeka ve ilerleyen teknolojiye rağmen değişmeyen tek şey, üretim ve ürünün değeri.
Azalan toprak ve verimlilik; sıfır atığın mutfaktaki yerini artırmak.
Özellikle etler için kullanılan “Dry Aged” yöntemi Bodrum MYK Denizden Restoran’da ilk kez Balık için uygulanmış.
Özel dolaplarda bekletilen ve dinlendirilen balığın müthiş bir lezzete ve aromaya sahip olduğuna şahit oldum.
Altını çizdiğim konu yerel kooperatiflerin önemi ve desteklenmesi gerektiği, bu biz şefler için çok önemli.
Elbette kadın üretimi bizim en hassas noktamız, bu noktada kadın kooperatifleri listemizin en ön sırasında yer alıyor” dedi.
Bodrum’a yolunuz düşerse Bobrum Marina’nın karşısındaki “MYK Denizden”e uğramanızı ve kendinizi Mehmet şefin lezzetleriyle şımartmanızı tavsiye ederim.
Şef Mehmet Yalçınkaya
Mehmet Yalçınkaya röportajına göz atmayı unutmayın.