New York City’nin Magnolia Bakery’si Avrupa’da ilk kez İstanbul’da

Ha geldi ha gelecek derken dört gözle beklenen Magnolia Vadistanbul’da kapılarını açtı.
New York City’nin Magnolia Bakery’si Avrupa’da ilk kez İstanbul’da
29 Eylül 2022, 11:46

Markayı tanımayanlar için kısaca bahsedeyim bu pastane kültürünün önde gelen markalarından Magnolia Bakery’i.


Magnolia Bakery ilk defa New York West Village semtinde açıyor.

Magnolia’dan gelen kek, turta, kurabiye ve pudingin sokağa yayınlan tatlı kokusu duyanlara davetkar bir çağrıda bulunurken, kısa zamanda Red Velvet Cupcake ve Banana Pudding  ikonik hale geliyor ve fırının önünde uzun kuyruklar oluşuyor.


Magnolia Bakery - Double Fudge Brownie


Magnolia Bakery o kadar ilgi görüyor ki New York’un meşhur Pretzel’in yerini cupcake’lere bıraktığı bile konuşuluyor ve Magnolia Bakery hem yerli hem de yabancı turistler için bir destinasyon haline geliyor.


Zamanı geldiğinde Magnolia Bakery büyülü lezzetlerini artık dünya ile de paylaşması gerektiği inancıyla başta mahalle fırını olarak başladığı yolculuğuna New York'ta ve dünyanın çeşitli lokasyonlarında şubeler açarak devam ediyor hatta ünlü tariflerinin yer aldığı Magnolia Bakery kitapları doğuyor.


Magnolia Bakery - Red Velvet Cheesecake


Kremamsı kat kat vanilyalı puding arasına katmanlanmış vanilla wafers bisküvileri ve muz ile etkileyici ünlü Banana Pudding, çikolatalı kurabiyeden yapılmış taban üzerinde zengin ve çikolatalı cheesecake dolgusu ile Red Velvet Cheesecake, ortası yumuşak, üzeri kıtır koyu kakao tozu ve çikolata parçalarıyla lezzetli Double Fudge Brownie ve tamamen doğal Antep fıstığı ezmesiyle yapılmış kek üzerine Pistachio Meringue Buttercream ile buluşan Pistachio Cupcake mekanın öne çıkan lezzetleri arasında.


Murat Bozok’tan Sofitel İstanbul Taksim’e Özel Menü

“Fransız yaşam sanatı” mottosunu Executive Chef Murat Bozok’un hazırladığı özel menü seçkisiyle güçlendiren Sofitel İstanbul Taksim’in restoranı The Oven, Fransız, Türk ve dünya mutfağının eşsiz lezzetlerinin harmanlandığı bir restoran olarak İstanbul'un kalbinde büyüleyici bir atmosfer sunuyor.


Murat Bozok


Murat Bozok’un uzmanlığıyla hazırlanan eşsiz lezzetlerden oluşan zengin menü her zevke hitap ediyor.


Fransızların ünlü soğan çorbası, portakal yağı ve kavrulmuş badem ile buluşturulan ahtapot, isli tahinli yoğurt ve vişneli demiglace sos ile sunulan kuzu pirzola, 12 saat pişmiş dana kaburga etinden yapılan Oven imza burger, pizza ve makarna çeşitleri, Akdeniz mutfağının olmazsa olmazlarından salatalar ve tabii ki profiterolden tiramisu kremasıyla sunulan rom baba tatlısına kadar zengin bir içerik The Oven’a yolunuzu düşürürseniz sizleri bekliyor.


İsviçre Jean-Marc Soldati_Sermet Severöz_Dinner


Michelin yıldızlı İsviçreli şef Jean-Marc Soldati’nin mutfağı İstanbul'daydı.

Michelin yıldızlı İsviçreli Şef Jean-Marc Soldati, BAU Mutfak Direktörü David Shipman ve BAU öğrencileri tarafından hazırlanan İsviçre Özel Akşam Yemeği, BAU Kuzey Kampüsü'nde misafirlerine eşsiz bir gastronomi deneyimi yaşattı.


Gastroart Restoranı, İsviçre atmosferine büründü ve lezzetli İsviçre yemekleri tadıldı.


BAU_Dinner_52-isviçre


İki gurme ve yaratıcı Şeflerin birbirleriyle eşleşmeli İsviçre-Türk yemek lezzet şöleni tadında geçen özel gurme yemeğin menüsünde yer alan Cenevre mercimekleri ve hardal tohumu ile çıtır kabuklu Yabani Levrek, Ispanak ve Tête de Moine Fondü ile doldurulmuş Tavuk Kanadı, İsviçre Peynir Çeşitleri ve Çilekli Beze de en beğendiğim kalemler arasındaydı.


isviçre Meringue with Berries _Dinner_61


Kategoriler
Lezzet Logo