Gökdelenler arasında bir İtalyan Montiano
Geçen hafta İzmir’deydim.
Fransızca’da “Benim Hayalim” anlamına gelen Monreve Grup sahipleri Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas ve eşi Monreve Grup Yönetim Kurulu Başkanı Merve Arkas’ın yeni yatırımı Montiano Mistral açılışına katılmak için gittim İzmir’e.
Monreve Alaçatı’nın içinde konumlanan ve İtalyan mutfağından seçkin bir gastronomi deneyimi yaşatan Monreve Alaçatı, burada topladığı beğeniyle İtalya’nın birbirinden özel lezzetlerinden alınan ilhamla başlayan yolculuğunun ikinci adımını İzmir’de, Montiano Mistal’le attı.
Montiano İstanbul’daki mekanlara taş çıkartacak kadar şık ve albenili bir restoran olmuş.
Bizim Maslak’ın ilk zamanları gibi gökdelenlerin yükseldiği bölge olan Torbalı’da açıldı Montiano.
Ünlü şef Osman Sezener burada da yine başrollerde.
Akdeniz ve İtalyan mutfağından harmanlanan Montiano Mistral’de reçeteler, Montiano Alaçatı’da olduğu gibi Şef Osman Sezener’e ait.
Montiano Mistral, logosundaki ay kızının hikayesinden esinlenen Dolunay Geceleri'nden, Sevgililer Günü’ne, En Uzun Gece etkinliğinden, Deniz Mahsulleri Haftası’na kadar birçok etkinliğe ev sahipliği yapmaya hazır.
Montiano Mistral’de markanın kimliğinden gelen eğrisel formlar, dokular ve renkler, mekânın akışkan dinamiği ve kavisli geometrisi ile bütünleşiyor. Mimaride yeşil tonlarının huzur verici atmosferi, ahşap sıcaklığı ve turuncu rengin enerjisi öne çıkarken Arkas Sanat Koleksiyonu’ndan seçilen heykellerin yer aldığı cam tavan girişi ise gastronominin sanatla birleştiği görsel şöleni taçlandırıyor.
Adana’da tema, 100’üncü Yılında Cumhuriyet Lezzetleri
Bu hafta sonu cidden bir akım var Adana’ya.
Öyle ki bu yıl 7’ncisi gerçekleştirilecek olan festivale yoğun ilgi sayesinde şehirdeki tüm otellerde bütün rezervasyonların dolduğu belirtilirken; Türk Hava Yolları da yoğun talep üzerine festival döneminde Adana uçuşlarına ek seferler koydu.
Adana yakın çevresindeki illerde de otellerin doluluk oranında belirgin bir artış sağlandığı belirtiliyor.
Sebep Adana Lezzet Festivali!
Bu yıl son derece anlamlı bir temayla gerçekleştiriliyor.
Cumhuriyetimizin 100. yılında “erken cumhuriyet dönemindeki menüler” ana odağında düzenlenen festivalde “davetler ve yeme içme kültürü, cumhuriyet dönemi sofralara gelen kadın erkek eşitliği, Türk mutfağının bugünkü imajı, Türk girişimcilerin marka restoranları sayesinde Türk Malı ürün ve hizmet kalitesinin dünya ile buluşmasından zeytinyağına, yerli malların ihracat potansiyeli” gibi konular ele alınacak.
Adana Merkez Park’ta 6 Ekim akşamı dev ateşin yanmasıyla Lezzet Sahnesi’nde start veriliyor.
Türkiye’nin dört bir yanından 50’nin üzerinde şef Adana ürünlerini tanımak ve yeni lezzetler keşfetmek için geliyor. Adana mutfağını tanıtmak ve yeni jenerasyona aktarmak için unutulmaya yüz tutmuş yemekler atölyesine kadar bu yıl Adana Lezzet Sahnesi çok renkli ve neşeli olacak.
Genç Şefler Yarışıyor
Geçtiğimiz yıl ilki gerçekleşen ‘’Genç Şefler Yarışıyor’’ bu yıl ikinci kez düzenleniyor. Festival alanında gerçekleşecek yarışmada yeni yetenekler yaratıcılıklarını sergileyecek. Bu yıl ödüllü olacak yarışma şef adaylarını bekliyor.
Aylin Yazıcıoğlu, Arda Türkmen, Melih Demirer, Ömer Bozyap, Hazer Amani, Yoldaş Sönmez, Marc Pauquet, Ali Ronay, Türev Uludağ, Umut Karakuş ve Doğa Çitçi festivalin ünlü şefleri arasında. Masterchefler Somer Sivrioğlu ve Mehmet Yalçınkaya festivalin renkli yüzlerinden.