İşte size tavsiye edeceğim bu lezzet duraklarından ilki.
Yeni bir İtalyan deneyimine hazır olun!
Adını İtalya’nın küçük bir balıkçı kasabasından alan Torcello; leziz bir İtalyan lezzet deneyimi sunan restoran.
Özellikle; pizza tutkunları için Fiori Di Zucca E Auci ( kabak çiçeği ve ançuez pizza) makarna sevenler için Fettucine ai Porcini (porçini mantarlı fettucine) çok talep gören sunumlar arasında yer alıyor.
Sırrı Hamurunda !
İtalyan mutfağından dünyaya yayılan pizzanın lezzet dayanağı elbette hamuru.
Torcello’da hazırlanan pizzaların hamuru 3 günlük bir emeğin ürünü olarak karşımıza çıkıyor.
İlk gün; un ve bir miktar yeşil proteinli un, maya, su karışımı yapılarak yavaş şekilde karıştırılıp hamur haline geldikten sonra özel kaplarda dinlenmeye bırakılıyor.İkinci gün; dinlenmeye bırakılan hamur Çanakkale geyikli bölgesinden gelen soğuk sıkım zeytinyağı eklenerek bir miktar daha karıştırılıyor.
Dinlenmiş hamur zeytinyağı ile karıştırıldığında yumuşaklığını kazanıyor ve tekrar dinlenmeye bırakılıyor.
Üçüncü gün; 48 saat sonunda işlenen hamur maya etkisiyle bir miktar kabarıyor. Sonrasında Tortello’nun usta şefleri, özel olarak ısısı korunmuş olan mutfakta hamuru yuvarlama işlemine alıyorlar.
TORTELLO siparişini 2 gün önceden vermelisiniz !
Tortello el yapımı makarnanın ricotta ve ıspanakla uyumundan oluşan ve en son olarak adaçayı yapraklarıyla ile sunulan eşsiz bir İtalyan lezzeti...
Torcello bu lezzeti de aceleye getirmiyor.
Taze ıspanak yaprakları özel işlemden geçiriliyor ve tortello hamurunun içine ekleniyor.
Böylelikle tortellonun yeşil rengine kavuşması sağlanıyor.
Londra’dan İstanbul’a bir Hintli
İngiliz Kraliyet Sarayı’ndaki davetlerde yıllardır menüleri hazırlayan, Londra’nın en ünlü ve lüks lokasyonlarında bulunan Hint restoran zinciri Madhu’s, yurt dışındaki ilk lokasyonunu Türkiye’de hizmete soktu.
Londra’nın Knightsbridge, Mayfair, Hertfordshire, Richmond gibi en ünlü ve lüks lokasyonlarında bulunan, geleneksel Hint yemekleri yanı sıra restoranlarının görkemli iç mimarisi, yüksek standartlı servis anlayışı, kalitesi ve yılda 500’e yakın yaptığı Hint düğünü ile de bilinen Madhu’s İstanbul gastronomisine adete bir armağan.
Madhu’s, diğer şubelerinden farksız olarak İstanbul’da da Group Executive Chef Amaardeep Anand’ın hazırladığı menüsü, etkileyici sunumları, görkemli dekorasyonu ve yerel müziklerle sunulan Hint gösterileriyle markanın ün yapmış hem modern hem geleneksel çizgide konseptine sonuna kadar sadık kalıyor.
Swissôtel the Bosphorus içerisinde açılan Madhu’s, 4. Jenerasyon Geleneksel Hint Mutfağı’nın en özel seçeneklerini sunuyor.
Geleneksel baharatlar ve ödüllü şef Amaardeep’in özel dokunuşlarıyla oluşan eşsiz menüde ‘Masaledar, ‘Tavuk Masala’, ‘Punjabi Samosas’, ‘Robata Chops’ gibi seçenekler ön plana çıkıyor.
Swissotel The Bosphorus Madhus’da yer alan, geleneksel Türk baklavasının Hint dokunuşlarıyla yeniden şekillendirildiği imza tatlı ‘Gajar Ka Halwa Baklawa’ ise özel bir ilgiyi hak ediyor.
Mevsime özel tatlar bu görkemli sarayda
Türk mutfağı deyince akla ilk gelen lokantalardan biri Borsa!
Klasikleşmiş dönerinden, puf böreğinden ve başta enginar olmak üzere enfes zeytinyağlılarından bahsedecek değilim siz lezzet avcılarına.
Zira nasılsa çoktan keşfetmiş ve müdavimi olmuşsunuzdur bu lezzetlerin.
Size bahsedeceğim ise içinde bulunduğumuz aylarda Borsa Lokantası mutfağından çıkan çok özel reçetelere sahip fırınlanmış zeytinyağlı kereviz, rezeneli ve limonlu palamut buğlama ile cevizli kabak tatlısı...
Kaçırmayın ve yolunuzu özellikle Adile Sultan Sarayı’nın çatısı altındaki Borsa Lokantası’na çevirin!