İstanbul'da Mutlaka Gitmeniz Gereken 5 Farklı Mekan

İstanbul'da yemek yiyebileceğiniz, farklı tatlar deneyebileceğiniz 5 farklı mekan önerisi:
İstanbul'da Mutlaka Gitmeniz Gereken 5 Farklı Mekan
04 Temmuz 2022, 16:23

1) Balıkçı Göktürk Merkez

Denize yakın olmayan balıkçı tutar mı? Tutar tutar. Geçen hafta tekrar gittim Göktürk'deki ''Balıkçı'ya.. Meydanın ortasına kurulmuş, püfür püfür bahçesiyle mini havuzuyla şahaneydi. Duyduğuma göre Trabzonlular bile hamsisi çirozuna zeytinyağlısına bayılıyormuş. Mezeler şahane. Kiremitte sarmısaklı patlıcan favorim. Bir de karides söğüşe bayılırım ben, malum her yerde yemem, bayıldım tek kelimeyle. Klasik balık mönü yanında kağıtta levrek, balık mantı, balık böreği, hamsili pilav gibi aklınıza gelecek her türlü lezzetli atraksiyon var. İstridye olduğunu maalesef kalkarken söylediler, utanmasan tekrar oturacaktım. Başka sefere artık.

Tel: 0 212 322 49 09


2) ANY Arnavutköy

ANY Arnavutköy

Sokakta oturmayı seviyorum. Zaten eski mahallem Arnavutköy'e bayılıyorum. Çocuklar hamburger pizzasına bayılıyor, ben daha çok ''risotto''larının meraklısıyım. Ha bir de mücver deneyin, müthiş hafif. Pazar Bruch da çok güzel oluyormuş ama biz o ailecek hep gece takıldık. Arnavutköy sokakları hareketli ve güzel, Any vazgeçilmez mekanım. Akşam yemeğinden sonra çocukları eve
yollayıp mekanın içinde yetişkin keyfine de devam edebilirsiniz benim gibi, müthiş sanatçılar sahne alıyor, hatırlatayım.

Tel: 0 212 265 32 69


3) L'Olivetto Ataşehir

L'olivetto Ataşehir

Anadolu yakasında müthiş bir İtalyan. Lezzet gerçekten efsane. Pizzalar, makarnalar, hele o soslar. Et konusunda da iddialılar. ''Gerçek İtalyan'' demelerinin altında yatan neden bu özgüven. Haklılar, İstanbul'da böyle lezzetli İtalyan mutfağına uzun zamandır rastlamamıştım. Çocukların favorisi tatlılar. Müthiş bir mönü var. Mekana dair en sevdiğim detay dört bir yanına sanat eserleriyle çevrili olması, bahçesindeki çeşme... Ayrıca o zeytin ağaçları... Neyse gidin görün hak vereceksiniz.

Tel: 0 216 912 22 21


4) Big Chefs Tarabya

Big Chefs Tarabya

Big Chef'leri bilmeyeniniz yoktur zaten, başarıları ünleri ülke dışına taştı. Sevgili Gamze Cizreli imzasıyla her gün bir yenilikle karşılaşıyoruz mönüde. Bugün size uzun zamandır büyük keyif aldığım ''Bowl''larından bahsedeceğim. Bir nevi çanak yani.. Altında salata ya da siyez bulgur, haşlanmış nohut, fasulye ya da pilav üstünde seçiminize göre neredeyse her şey. Köfte ya da balık, karides ya da avokado, haşlanmış sebzeler, kendi çanaklarınızı yapmak mümkün. Bayılıyorum bu aralar, sizinle de paylaşmak istedim. Favori şubem deniz dibindeki Tarabya, dalgaların hemen yanında son derece geniş bir mekan. Mönüde zaten yok yok, göz atarsınız.

Tel: 0 212 262 70 70


5) Roka Galataport

Roka Galataport

Aslında yazmayan kalmadı ama ben de bir kaç kelime edeyim bari. Galataport'un en güzel yerinde, içerisi ayrı güzel, dışarısı ayrı. Önüne gemi yanaşma riski de yok, her daim manzara garanti yani... Müthiş bir Uzakdoğu füzyon mutfağı. Sushiler gerçekten çok başarılı. Tempuralar, farklı soslar ve özellikle et çeşitleri favorim. Eski zamanda Japonya'nın kuzey sularında balıkçıların kayıkta balık pişirmek için kullandıkları ''Robata Grill'' görülmeye değer. Bir nevi bizdeki ocakbaşı mantığı. İstanbul'daki en trend mekanlardan, her gece tıklım tıklım, servis ekibin bol gürültülü şovu da görülmesi gereken detaylardan. Yer bulmak biraz zor, ama İstanbul'umuza çok yakışmış.

Tel: 0 212 401 02 60

Kategoriler
Lezzet Logo