Aydan Üstkanat
Yemek yazarı, stilisti, fotoğrafçısı
@aydanustkanat
[email protected]
Biz dergiciler için aralık sayısının telaşı gerçekten bir başka; dergi hayatımda 12. yılımı kutluyorum ve 12 yıldır en heyecanlı yemeklerimi yılbaşı sofrası için hazırlıyorum. Yılbaşı yemekleri için kriterim; yaparken yorulmayacağınız, tattığınızda da “İyi ki bu tarifi yaptım” dedirtecek yemekler olması oluyor. Her yıl bu kombinasyonları hazırlarken motivasyonum işte bu iki başlık.
Bu yıl da yine böyle bir heyecanla masa başına oturdum. Eski yıllara gittim ve gördüm ki, bu zamana kadar en iyi hindi tariflerimi, en özel mezelerimi, en akılda kalıcı yemeklerimi yılbaşı geceniz için sizlerle paylaşmışım. Kimi zaman havyarlar, scaloplar, devasa hindiler, kuşkonmazlar, ne asortik malzemeler havada uçuşmuş. Kimi zaman da en tanıdık malzemelerle en görkemli ama basit yemekleri hazırlamışım. Bu yıl bir değişiklik yaparak gündelik hayatımda en çok yaptığım yemeklerle yılbaşı sofrasını kuruyorum. Emin olun bu yemekleri yılbaşı geceniz için seçerseniz hiç pişman olmayacaksınız. Malzemeler kolay, yapması daha kolay ve yemesi nefis olacak.
Yılbaşında sofraları ziyafete çevirecek daha fazla tarif için yılbaşı yemeklerine göz atmayı unutmayın!
Yeni yıla saatler kala hazırlayabileceğiniz ilk tarif önerimiz tavuk bagetler. Yüksek oranda protein içeren tavuk eti, yılbaşında hafif beslenmek isteyenlerin ilk tercihi! Patatesle birlikte sunulan tavuk bagetleri, nar ekşisi ile süsleyerek sofralarınızı renklendirin.
Yemek öncesinde atıştırmalık olarak sunulan kanepeleri karidesle hazırlamaya ne dersiniz? Mangonun eşsiz lezzeti ile birleştirilen karides kanepeleri, yılbaşı menülerinin baş tacı olmaya aday. İçeriğinde bol miktarda demir barındıran bu tarifi, 30 dakika gibi kısa bir sürede sofranıza koyabilirsiniz.
Yeni yıl sofrasında tatlıyla birlikte sunabileceğiniz konyaklı kahve, kokusuyla bütün evi saracak. Bal, tarçın ve süt karışımıyla 10 dakika da hazırlanan konyaklı kahve, yeni yıla sağlıklı bir başlangıç yapmak isteyenler için ideal bir seçim!
Ispanak ve ısırgan suyu ile hazırlanan yeşil krep, sebzeseverlerin favorisi olacak. Küçük porsiyonlarla sunulan yeşil krep tarifini, 15 dakika da hazırlayabilirsiniz. Kalp sağlığını koruyan ve bağışıklığı güçlendiren bu yemeğin bir porsiyonu, ortalama 190 kalori ediyor.
Yılbaşı sofralarında bal kabağına yer vermemek olur mu? İçeriğindeki vitaminler sayesinde güçlü bir antioksidan kaynağı olan bal kabağı, düşük kalorili bir besindir. Yılbaşı gecesini güzelleştirmek için, mevsimin en taze meyveleriyle hazırlanan bal kabağı muhallebi tarifini deneyebilirsiniz.
Vücudun toksinlerden arınmasını sağlayan bal kabağını tatlının yanı sıra meze yapımında da kullanabilirsiniz. 20 dakika gibi kısa sürede hazırlanan bu tarifi, et ve sebze yemekleri ile birlikte servis edebilirsiniz. 60 kalorili bal kabağı mezesine sofralarınızda yer açın!
Şunlara da göz atın;