Türk mutfağının demirbaşlarından biri olan çorbalar, sıcak başlangıçların vazgeçilmezidir. Türk kültüründe yemeğe çorba ile başlanır, tatlı ise mutlu bir son verilir. Yılbaşında aile ve sevdikleriniz için hangi yemekleri hazırlayacağınıza karar veremediyseniz, sıcak bir başlangıç için tercih edebileceğiniz renkli çorbaları yazımızda derledik. İşte, 20 nefis yılbaşı çorbası:
Yılbaşının en güzel sembollerinden biri olan bal kabağını, lezzetli bir başlangıç için çorba yapımında kullanabilirsiniz. Artan kabakları ise kabak tatlısı yapımında değerlendirebilirsiniz.
Kestane ve tavuk suyu ile hazırlanan kestane çorbası, hafifliği ile sindirimi kolaylaştırır. Üzerine biberiye serpiştirerek servis edebilirsiniz.
Pancar, zencefil, havuç ve patates ile hazırlanan pancar çorbası, kırmızı rengiyle yılbaşı sofralarını renklendirecek tariflerden biridir. Üzerine nar taneleri ekleyebilirsiniz.
Kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan domates çorbasını, sıcak bir başlangıç için tercih edebilirsiniz. Çorbanın üzerine rendelenmiş kaşar peyniri eklemeyi unutmayın.
Mantar ve süt ile hazırlanan istiridye mantarı çorbası, yılbaşında yeni tatlar keşfetmek isteyenler için idealdir. Porsiyonu, yaklaşık 50 kalori değerindedir.
Karadeniz mutfağıyla özdeşleşen mısır çorbası, süt ve tavuk suyu karışımından hazırlanır. Üzeri maydanoz ile süslenir.
Fransız mutfağında çok sevilen soğan çorbası, ekmek dilimleri ile birlikte sunulur. Yılbaşında farklı ülkelerin tariflerini denemek isteyenler için, idealdir.
Porsiyonu yaklaşık 20 kalori olan kabak çorbası, tereyağlı pul biberli sos ile birlikte sunulur. Videolu anlamıyla kabak çorbasını kolayca yapabilirsiniz.
Yunan mutfağına ait bir çorba olan avgolemono, tavuk but, havuç, kereviz ve patates ile hazırlanır. Dereotu ile birlikte servis edilir.
Manisa mutfağıyla özdeşleşen kulak çorbası, mantı, et ve nohut ile hazırlanır. Nohut, bir gece önceden ıslatılmalıdır. Sıcak sıcak servis edilir.
Patates, tere ve tavuk suyu ile hazırlanan tere çorbası, yeni yıla sağlıklı bir başlangıç yapmak isteyenler için idealdir. Düşük kalorisiyle mutlaka yılbaşı sofralarında yer verilmesi gerekir.
Nohut, yoğurt ve köfte ile hazırlanan lebeniye çorbası, zengin içeriği ile doyurucu çorba çeşitlerinden biridir. Özellikle kalabalık sofralar için idealdir.
Pastırmanın kokusu ve lezzetiyle lezzetini ikiye katlayan nefis bir çorba hazırlamaya ne dersiniz? Pırasa sevmeyenleri bile kendine hayran bırakan bu çorbayı, yılbaşı menünüze ekleyebilirsiniz.
Mantar, havuç ve bal kabağı ile hazırlanan bu çorbayı, soğuk kış günlerinde afiyetle tüketerek içinizi ısıtabilirsiniz.
Sarımsaklı, nohutlu ve et sulu bu çorba çok lezzelti ve besleyicidir. Acı yağ ve nohut ile servis edilir.
Bezelye, patates ve soğan ile hazırlanan bu çorba hem hafifliği, hem de lezzeti ile çok sevilir. Pürüzsüz bir kıvamda sunulan bu çorba, dereotu ile zenginleştirilir.
Rusya ve Ukrayna'da sıklıkla tüketilen Borsh çorbası kış aylarının sebzeleri ile hazırlanır. Rengi ile yılbaşı sofralarınıza çok yakışacak.
Közlenmiş domates ve biber ile çok özel bir çorba hazırlamaya ne dersiniz? Başlangıç menülerinin favorisi olacak biber çorbası; kapya biber, fesleğen ve sirke ile hazırlanır. Rengi ile yılbaşı akşamına çok yakışır.
Kızarmış ekmek ve ızgarada kızarmış kabak dilimleri ile servis edilen kabak çorbası şık sunumu ile sofranıza renk katacak.
Demir minerali bakımından zengin olan yer elması, kök sebzelerden biridir. Kış aylarının vazgeçilmez sebzesi ile yılbaşında bu lezzetli çorbayı hazıırlayabilirsiniz.
Şunlara da göz atın;