Keklerden "haşlanmış yumurtalara" kadar bir fritözün üstesinden gelemeyeceği pek bir şey yoktur. Hemen hemen her türlü lezzeti pişirebilmenin yanı sıra, bu cihazlar fırına kıyasla işi çok daha kısa sürede halleder. Hatta malzemelere, yağda kızartmanın getirdiği ilave stres ve yağ olmadan süper gevrek bir kaplama sağlarlar. Bununla birlikte, çok yönlü fritözün sınırları vardır.
Marul ve narin yeşillikler yemek her zaman çok heyecan verici değildir, bu nedenle farklı pişirme yöntemlerini denemek gereklidir. Bununla birlikte, pazı, karahindiba yeşillikleri ve buruşuk ıspanak yaprakları söz konusu olduğunda fritözden uzaklaşmak en iyisi olabilir. Beklediğinizin aksine, bu kırılgan yaprakların havada kızartılması, gevrek sebze cipsleriyle değil, felaketle sonuçlanma eğilimindedir.
Fritözler havayı yüksek hızda dolaştırdığından, yapraklı yeşillikler genellikle eşit olmayan pişirme riski taşır. Hafif yapraklar pişirme haznesine yapıştığı veya içinde dalgalandığı için, yeşillikler ya sırılsıklam olur ya da yanar. Sonuç olarak, bu zarif yeşilliklerin kalitesini tehlikeye atmamak için alternatif yöntemleri düşünmek veya başka bir sebzeyi havada kızartmak en iyisidir.
Karalahana gibi havada kızartılan daha sert yeşilliklerden kurtulabilseniz de - onları yeterince yağ ve baharatla kaplarsanız veya uçmalarını önlemek için bir katmanın üzerine bir raf koyarsanız - çoğu yeşillik bu yönteme dayanmaz. Çiğ olarak servis edilen bu yapraklar, hafif bir ısırık ile harika bir yumuşak doku sunar. Ancak, lifli olmalarının bir kısmını ortadan kaldırmak için yapraklı yeşillikleri pişirmeyi tercih ediyorsanız sote yapmak en iyi seçeneğinizdir.
Havada kızartmanın aksine, ocakta pişirmek, yeşillikleri tercihinize göre soldurma kontrolünü size verir ve mahvolma riskini azaltır. Ve zamanınız varsa, ıspanak bu tavuklu ıspanaklı makarnada ocakta ve fırın rafında bir tur pişirmeye dayanabilir ve karalahana yeşillikleri, yavaş pişirilen bir kaynatmadan başka bir şey yapmaz.
Alternatif olarak, kullanacağınız sebze konusunda esnekseniz, daha sağlam seçenekleri tercih edebilirsiniz. Karnabahar, brokoli, kabak, kabak, mantar ve hatta Brüksel lahanası, hava fritözüne mükemmel bir şekilde katkıda bulunur. Kızartma haznesinde tamamen dolaşan hava ile bu dayanıklı sebzeler uçma tehlikesi olmadan eşit şekilde kızarır.
Şunlara da göz atın;