Kırmızı ete göre daha ekonomik olan tavuk yemekleri birbirinden farklı çeşitlerle sunulur. Kimi zaman kızartma, kimi zaman fırınlama yöntemiyle pişirilen tavuk eti, iftar sofralarının vazgeçilmeyen yemeklerindendir. Hem kısa sürede hazırlanması, hem de protein bakımından zengin olması bu yıl da tavuk etini iftar sofralarının baş tacı yapıyor. İşte, iftara özel en lezzetli 30 tavuk yemeği tarifi:
Tavuk yemekleri denildiğinde ilk akla gelen yemeklerin başında fırında pişirilen patatesli tavuk eti gelir. Tavuk but ve tavuk kanatlarından oluşan bu yemek, baharatlarla marine edilir.
Domates salçası, yoğurt ve pul biber ile marine edilen kalça butlar, fırında pişirildikten sonra sofralardaki yerini alır. Sunum için mevsim yeşillikleri ve kiraz domates kullanabilirsiniz.
İrlanda mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan ballı hardallı tavuk, ortalama 20-25 dakikada hazırlanır. Soya sosu ile zenginleştirilen bu yemek, patates kızartması ile birlikte servis edilir.
Ana malzemeleri un, tereyağı ve süt olan beşamel sos, makarna ve tavuk yemeklerinde sık sık kullanılır. Beşamel sosuyla harmanlanan tavuk etini fırında pişirdikten sonra servis edebilirsiniz.
Çanakkale ve Balıkesir mutfağından yayılan avunya mantısı, yufka, nohut ve tavuk göğsü ile hazırlanır. Fırında pişirilen mantılar yoğurtlu sos eşliğinde sunulur.
Patlıcan ve tereyağı ile hazırlanan beğendiyi, piliç pirzola ile bir araya getirdik. İftar sofralarına çok yakışacak beğendili piliç pirzolayı fırınlanmış patates ve domates ile birlikte sunabilirsiniz.
Genellikle ızgarada pişirilen tavuk kanadı, domates ve arpacık soğanla birleştirdik ve ortaya nefis bir tarif çıktı. Hazırladığınız domates soslu tavuk kanatları fesleğenle zenginleştirebilirsiniz.
Tavuk göğsü, mantar, biber ve soğan ile hazırlanan tavuk güveç yemeğini, küçük porsiyonlar halinde sunabilirsiniz. Üzerini kaşar peyniri ve maydanoz ile renklendirmeyi unutmayın.
Tavuk kıyması, galeta unu ve baharatlarla hazırlanan mercan kebabı, kızartma usulüyle pişirilir. Ortalama 30 dakikada sofralardaki baş köşeyi alır.
Dışı çıtır milföy hamuru ile kaplanan tavuk bagetler ile, şık sunumlu ve lezzetli bir yemek hazırlayabilirsiniz. Milföy bagetleri bezelye ve domates dilimleri ile sunabilirsiniz.
Arnavut mutfağının sevilen yemeklerinden olan mişöriz, tavuk eti ve pirinç ile hazırlanır. Özellikle Trakya mutfağında sık sık tüketilen mişöriz, kaju, kuru üzüm gibi meyvelerle tatlandırılır.
Osmanlı'dan günümüze kadar ulaşan piliç topkapı, kalabalık sofraların en sevilen yemeklerindendir. Tavuk butların iç pilavla doldurulmasıyla hazırlanan piliç topkapı, fırında pişirildikten sonra garnitürlerle servis edilir.
Biber, kabak ve sarımsak ile doldurulan tavuk filetolar, ince ince dilimlenir. Üzeri galeta unuyla kaplandıktan sonra, fırında pişirilir. Servis için maydanoz ve biberiye ekleyebilirsiniz.
Tavuğu sebze yemeklerinde kullanmak isteyenler için, nefis bir önerimiz var. Kereviz, zencefil tozu ve soya sosu ile hazırlanan bu yemeği, havuç ve soğan dilimleri ile zenginleştirebilirsiniz.
Asya mutfağının en sevilen lezzetleri arasında yer alan noodle, kısa sürede hazırlandığı için iftar sofralarında da tercih edilebilir. Tavuk, mantar, brokoli gibi sebzelerle zenginleştirilen noodle, 6 dakikalık haşlanma süresinin ardından sofralardaki yerini alır.
Meksika mutfağından dünyaya yayılan taco, tavuk göğsü, acı sos ve tortilla ekmeği ile hazırlanır. İsteğe göre lavaş ile hazırlanan tavuklu taco, biber, maydanoz ve lime ile zenginleştirilebilir.
Yoğurt, baharat ve zeytinyağı ile harmanlanan tavuk pirzola, isteğe göre fırında veya ızgarada pişirilir. Hazırlanan pirzolalar fırınlanmış patates ile servis edilir.
iftarda yeni tatlar denemek isteyenler için, milföy, mantar ve tavuk göğsü ile hazırlanan tavuk wellington tarifini öneriyoruz. Özellikle davet sofralarında yer verilen tavuk wellingtonu, isteğe göre kırmızı et kullanarak da hazırlayabilirsiniz.
Ballı hardallı sos ile zenginleştirilen tavuk eti, galeta ununa bulandıktan sonra fırında pişirilir. İsteğe göre kızartma yapmak da mümkündür ancak kızartıldığında daha yağlı olacağı unutulmamalıdır.
Mantar ve köri sosu ile lezzetlendirilen tavuk, iftarda farklı tatlar denemek isteyenler için idealdir. Hem hafif, hem de doyurucu bir yemektir.
Hint mutfağıyla özdeşleşen murgh makani, tereyağlı tavuk olarak da bilinir. Yapımında birbirinden farklı baharatlar kullanılır.
Klasik tavuk yemeklerinden sıkılanlar için Meksika mutfağının gözde tariflerinden biri olan, pipian soslu tavuk tarifini öneriyoruz.
Yemeklerinde portakal aromasına yer vermek isteyenler için, Çin mutfağından portakal soslu, susam ve bademli tavuk baget tarifini öneriyoruz.
Biber, domates ve sarımsak ile hazırlanan bu tavuk, İspanya'nın Bask bölgesi ile özdeşleşmiştir. Ortalama 1 saat içinde sofralardaki baş köşeyi alır.
Gümüşhane mutfağıyla özdeşleşen siron, kurutulmuş yufka ve tavuklu harç ile doldurulur. Üzerine yoğurt ve salçalı sos eklenerek servis edilir.
Fırında pişireceğiniz tavuk güveç yanında pirinç ya da bulgur pilavı ile birlikte servis edilebilir.
Pratik bir akşam yemeği hazırlamak istiyorsanız hava fritözünde tavuk yapmak en pratik yemeklerden biridir. Az malzemeli, lezzetli bir akşam yemeği için kolayca hazırlayabilirsiniz.
Meksika mutfağından pratik ve lezzetli bir taco tarifi ile karşınızdayız. Klasik tacodan farklı olarak tavuk bonfilesiyle hazırlanan bu yemek, chili reçeli ve soslar ile marine edilir. Fırında pişirildikten sonra sıcak sıcak servis edilir.
Bu tarifle evde kendinize kolayca mangal tadında tavada tavuk şiş hazırlayabilirsiniz. Malzemeleri oldukça az. Salata ile birlikte dürüm yaparak servis edebilirsiniz.
Nefis tavuk haşlama tarifi ile karşınızdayız. Yüksek oranda protein içeren tavuk haşlama yemeğini, havuç, patates ve biber ile zenginleştirebilirsiniz. Ayrıca haşlama suyunu daha sonra çorba ve pilavlara da ekleyebilirsiniz.
Şunlara da göz atın;