Tatlı Patatesleri Dondururken Neden Limon Kullanmalısınız?

Tatlı patatesler, zorlu yetiştirme koşullarına dayanacak şekilde hazırlanan birçok kış ve kök sebzesi gibi uzun bir raf ömrüne sahiptir. Ancak yine de fazla aldıysanız ve en taze halindeyken saklamak istiyorsanız dondurmak en iyi çözüm olabilir. Peki tatlı patatesleri dondururken neden limon kullanmalısınız:
Tatlı Patatesleri Dondururken Neden Limon Kullanmalısınız?
20 Kasım 2023, 13:42

Tatlı patatesler, zorlu yetiştirme koşullarına dayanacak şekilde hazırlanan birçok kış ve kök sebzesi gibi uzun bir raf ömrüne sahiptir. Taze alırsanız en az bir ay dayanabilirler. Bu lezzetli turuncu kök sebzeleri buzdolabında saklamanıza bile gerek yoktur. Sadece gün ışığından uzak kiler, raf ya da çekmecede saklanmaları yeterlidir. Ancak tatlı patateslerinizi dondurmak raf ömrünü on kat uzatacaktır. Dondurucuda aylarca beklettikten sonra canlı turuncu renklerini korumanın anahtarı, taze limonun basit bir şekilde sıkılmasında yatmaktadır.

tatlı patates

Tatlı patateslerinizi dondurmadan önce, dondurucuda tatlı lezzetlerini korumak için onları soyup pişirmeniz gerekir. Onları soyduğunuzda etleri ortaya çıkar ve bu da enzimatik esmerleşme olarak bilinen kimyasal bir reaksiyonu başlatır, bu da onların kahverengiye dönmesine ve lezzetlerini ve besin değerlerini kaybetmesine neden olur. Limon suyundaki askorbik asit, enzimatik esmerleşme reaksiyonunda yer alan enzimlerin etkinliğini engeller. Bu nedenle, soğutulmuş ve pişirilmiş dilimleri veya patates püresini dondurucuya koymadan hemen önce taze limon suyunu sıkmak, güzel turuncu tonlarını koruyacaktır.

Limonlar, tatlı patateslerle birlikte marketten almak için hızlı, kolay ve erişilebilir bir ürün olsa da, dondurulmuş tatlı patateslerinizi daha da etkili bir şekilde işlemek için saf askorbik asidi suyla karıştırabilirsiniz. Askorbik asit daha yaygın olarak C vitamini olarak bilinir ve hemen hemen her eczane veya sağlık mağazasında onu hem toz hem de tablet formunda bulunabilir.

tatlı patates

Dondurulmuş Tatlı Patatesleri Dondurmak Ve Pişirmek İçin İpuçları

Pişirmek ve limon suyu eklemek, tatlı patateslerin kahverengileşmesine, besin değerlerini ve lezzetini kaybetmesine neden olan enzimleri devre dışı bırakmanın iki ayrılmaz parçasıdır. Bununla birlikte, tatlı patateslerin dondurulmasına ilişkin, aylarca dondurucuda kaldıktan sonra kullanımlarını kolaylaştıracak bazı ek ipuçları vardır. Örneğin, küp veya yuvarlak tatlı patatesleri donduruyorsanız, dondurulmuş parçaları uzun süreli depolama için bir torbaya koymadan önce, parçaları yağlı kağıt kaplı bir fırın tepsisine yerleştirip katılaşana kadar tamamen dondurmalısınız.

Dondurucuda güvenli bir torbaya veya kaba koymadan önce bunları ayrı ayrı dondurarak, birbirlerine yapışmamalarını sağlarsınız, böylece çözdürüp pişirirken formlarının bütünlüğünü korumayı kolaylaştırırsınız. Dondurulmuş tatlı patates parçalarınızı kullanmaya hazır olduğunuzda, yeniden ısıtmak için çözülmelerini beklemenize gerek yoktur. Aslında, onları hala donmuş durumdayken fırına veya kızartma tavasına atmak yumuşak, nemli bir hamur ve çıtır kenarlarla sonuçlanacaktır. Ayrıca bütün kavrulmuş tatlı patatesleri ve patates pürelerini de dondurabilirsiniz.

Şunlara da göz atın;

  1. Tatlı patates nasıl ızgara yapılır?
  2. Tatlı patates nasıl pişirilir?
  3. Tatlı patatesin faydaları nelerdir?
  4. Tatlı patates ile patates arasındaki farklar nelerdir?
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo