Taste Atlas'a Göre Türk Mutfağının En Kötü 10 Yemeği

Taste Atlas, bu kez Türk mutfağının en düşük puanlı ve en kötü yemeklerini açıkladı. İşte, Taste Atlas'a verilen puanlara göre Türk mutfağının en kötü 10 yemeği:
Taste Atlas'a Göre Türk Mutfağının En Kötü 10 Yemeği
12 Haziran 2024, 16:41

Taste Atlas, dünyanın farklı noktalarındaki yemekleri ve coğrafi işaretli ürünleri açıklayan gastronomi rehberi. Farklı ülkelerin en iyi ve en kötü yemeklerini açıklayan Taste Atlas, kullanıcı yorumları ve eleştirmen puanlarını dikkate alarak gastronomi listeleri hazırlıyor. Bu kez Türk mutfağının en kötü yemekleri seçildi. İşte, Taste Atlas'a göre Türk mutfağının en kötü yemekleri:

  1. Kapuska

kapuska

Ana malzemesi lahana olan kapuska, et, bulgur ve pirinç gibi farklı malzemelerin birleşiminden oluşur. Lahana tamamen yumuşayana kadar haşlandıktan sonra et ve domates ile bir araya getirilir. 

Bakınız; Kapuska yemeği

  1. Beyin Salatası

beyin salatası

Beyin salatası Türkiye kökenli geleneksel bir salatadır. Kuzu beyninden yapılan bu salata, domates, limon suyu ve maydanoz ile zenginleştirilir. Türk mutfağında çok sevilen bu tarif, Taste Atlas'a göre en kötü yemekler listesinin ikinci sırasında yer alıyor. 

Bakınız; Beyin salatası

  1. Kaymaklı Kayısı

kaymaklı kayısı

Bu eşsiz Türk tatlısı, kuru kayısıların önce limon aromalı şerbette yumuşayana kadar pişirilmesi, ardından manda sütünden yapılan bir tür kaymak olan kaymak ile doldurulmasından oluşur. Son olarak kayısılar öğütülmüş antep fıstığına sarılır.

Bakınız; Kaymaklı kayısı

  1. Mahluta

mahluta çorbası

Mahluta, Türkiye'den gelen geleneksel bir çorbadır. Çorba genellikle kırmızı mercimek, soğan, salça, pirinç, zeytinyağı, limon suyu, kimyon ve tuz karışımından yapılır. Soğanlar ince ince kıyılıp zeytinyağında yumuşayana kadar sotelenir. Tencereye salça eklenip soğanla birlikte pişirilir, ardından yıkanıp süzülmüş kırmızı mercimek, pirinç ve su eklenir.

Bakınız; Mahluta çorbası

  1. Osmanlı Macunu

osmanlı macunu

En kötü Türk yemekleri listesinde 5. sırada yer alan Osmanlı macunu, aslında en sevilen sokak lezzetlerinden biridir. Küçük ocaklarda hazırlanan renkli macunlar, tahta bir çubuğun etrafına sarılır. Limon sıkılarak tüketilir.

Bakınız; Osmanlı macunu

  1. Kuzu Kelle

kelle söğüş

Kuzu kelle, alışılmadık bir malzeme olan koyun kafasının kullanıldığı ilgi çekici bir Türk yemeğidir. İki geleneksel yöntemle hazırlanır; kelle söğüş olarak bilinen, haşlanıp soğuk olarak servis edilen; veya kavrularak sıcak olarak servis edilir, daha çok tandır kelle adıyla bilinir.

  1. Hoşaf

kayısı hoşafı

Hoşaf, genellikle kayısı, incir, kuru erik ve kuru üzümden oluşan geleneksel bir Türk kurutulmuş meyve kompostosudur. Meyveler şekerle kaynatılır ve karışım daha sonra soğumaya bırakılır. Yemek buzdolabında ne kadar uzun süre beklerse o kadar lezzetli olur.

Bakınız; Hoşaf tarifleri

  1. Türlü

türlü

Genellikle Türk ratatouille olarak anılan türlü, kuzu veya dana eti gibi etlerin eklendiği lezzetli bir sebze güvecidir. Güveçte kullanılan sebzeler genellikle kabak, patlıcan, soğan, bamya, yeşil fasulye ve patatestir. Güveç genellikle sarımsak, domates sosu, defne yaprağı, tarçın ve çeşitli taze otlarla tatlandırılır.

Bakınız; Zeytinyağlı türlü

  1. Etli Taze Fasulye

etli taze fasulye

Etli taze fasulye, Türkiye menşeli geleneksel bir güveçtir. Bazı varyasyonları olsa da güveç genellikle yeşil fasulye, kuzu eti veya dana eti, soğan, domates, tereyağı, salça, tuz ve karabiberin birleşimiyle yapılır. Et tereyağında kavrulur, ardından soğan, salça ve doğranmış domatesle karıştırılır.

  1. Hanım Göbeği

hanım göbeği

Hanım göbeği, Türkiye kökenli geleneksel bir tatlı böreğidir. Ortasından çukur oluşturacak şekilde bastırılan, daha sonra kızgın yağda kızartılan ve şeker şurubuna batırılan choux böreği toplarından oluşur.

Bakınız; Hanım göbeği

Listenin devamına bakacak olursak;

  1. Mıcırık aşı
  2. İşkembe çorbası
  3. Toyga
  4. Hamsili pilav
  5. Etli bamya
  6. Nohut dürüm
  7. Şiveydiz
  8. Boyoz
  9. Mısır ekmeği
  10. Ekşili köfte
  11. Höşmerim
  12. Karalahana çorbası
  13. Orman kebabı
  14. Fasulye pilaki
  15. Zeytin salatası
  16. Lokum
  17. Şekerpare
  18. Haşlama
  19. Cezerye

Şunlara da göz atın;

  1. Türkiye'deki en popüler yiyecekler
  2. Türk mutfağının en lezzetli yemekleri
  3. Türk mutfağının en popüler mezeleri
  4. Dünyanın en iyi köfteleri
  5. Türk mutfağının en popüler içecekleri
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo