Taste Atlas, dünyanın farklı noktalarındaki yemekleri ve coğrafi işaretli ürünleri açıklayan gastronomi rehberi. Farklı ülkelerin en iyi ve en kötü yemeklerini açıklayan Taste Atlas, kullanıcı yorumları ve eleştirmen puanlarını dikkate alarak gastronomi listeleri hazırlıyor. Bu kez Türk mutfağının en kötü yemekleri seçildi. İşte, Taste Atlas'a göre Türk mutfağının en kötü yemekleri:
Ana malzemesi lahana olan kapuska, et, bulgur ve pirinç gibi farklı malzemelerin birleşiminden oluşur. Lahana tamamen yumuşayana kadar haşlandıktan sonra et ve domates ile bir araya getirilir.
Bakınız; Kapuska yemeği
Beyin salatası Türkiye kökenli geleneksel bir salatadır. Kuzu beyninden yapılan bu salata, domates, limon suyu ve maydanoz ile zenginleştirilir. Türk mutfağında çok sevilen bu tarif, Taste Atlas'a göre en kötü yemekler listesinin ikinci sırasında yer alıyor.
Bakınız; Beyin salatası
Bu eşsiz Türk tatlısı, kuru kayısıların önce limon aromalı şerbette yumuşayana kadar pişirilmesi, ardından manda sütünden yapılan bir tür kaymak olan kaymak ile doldurulmasından oluşur. Son olarak kayısılar öğütülmüş antep fıstığına sarılır.
Bakınız; Kaymaklı kayısı
Mahluta, Türkiye'den gelen geleneksel bir çorbadır. Çorba genellikle kırmızı mercimek, soğan, salça, pirinç, zeytinyağı, limon suyu, kimyon ve tuz karışımından yapılır. Soğanlar ince ince kıyılıp zeytinyağında yumuşayana kadar sotelenir. Tencereye salça eklenip soğanla birlikte pişirilir, ardından yıkanıp süzülmüş kırmızı mercimek, pirinç ve su eklenir.
Bakınız; Mahluta çorbası
En kötü Türk yemekleri listesinde 5. sırada yer alan Osmanlı macunu, aslında en sevilen sokak lezzetlerinden biridir. Küçük ocaklarda hazırlanan renkli macunlar, tahta bir çubuğun etrafına sarılır. Limon sıkılarak tüketilir.
Bakınız; Osmanlı macunu
Kuzu kelle, alışılmadık bir malzeme olan koyun kafasının kullanıldığı ilgi çekici bir Türk yemeğidir. İki geleneksel yöntemle hazırlanır; kelle söğüş olarak bilinen, haşlanıp soğuk olarak servis edilen; veya kavrularak sıcak olarak servis edilir, daha çok tandır kelle adıyla bilinir.
Hoşaf, genellikle kayısı, incir, kuru erik ve kuru üzümden oluşan geleneksel bir Türk kurutulmuş meyve kompostosudur. Meyveler şekerle kaynatılır ve karışım daha sonra soğumaya bırakılır. Yemek buzdolabında ne kadar uzun süre beklerse o kadar lezzetli olur.
Bakınız; Hoşaf tarifleri
Genellikle Türk ratatouille olarak anılan türlü, kuzu veya dana eti gibi etlerin eklendiği lezzetli bir sebze güvecidir. Güveçte kullanılan sebzeler genellikle kabak, patlıcan, soğan, bamya, yeşil fasulye ve patatestir. Güveç genellikle sarımsak, domates sosu, defne yaprağı, tarçın ve çeşitli taze otlarla tatlandırılır.
Bakınız; Zeytinyağlı türlü
Etli taze fasulye, Türkiye menşeli geleneksel bir güveçtir. Bazı varyasyonları olsa da güveç genellikle yeşil fasulye, kuzu eti veya dana eti, soğan, domates, tereyağı, salça, tuz ve karabiberin birleşimiyle yapılır. Et tereyağında kavrulur, ardından soğan, salça ve doğranmış domatesle karıştırılır.
Hanım göbeği, Türkiye kökenli geleneksel bir tatlı böreğidir. Ortasından çukur oluşturacak şekilde bastırılan, daha sonra kızgın yağda kızartılan ve şeker şurubuna batırılan choux böreği toplarından oluşur.
Bakınız; Hanım göbeği
Listenin devamına bakacak olursak;
Şunlara da göz atın;