Hepimiz daha fazla su içmemiz gerektiğini biliyoruz, ancak tadını sevmiyorsanız bu zor olabilir. Sade su biraz sıkıcı görünebilir! Neyse ki, işlenmiş şeker eklemeden tat katmak gerçekten çok kolay; suyun tadını daha iyi yapan pek çok doğal bileşen var. Lezzetli bir ferahlık için hazırsanız, kendinize büyük bir bardak su dökün ve okumaya devam edin. Sizler için suyu nasıl daha iyi bir hale getirebilirsiniz anlattık. İşte, suyun tadı nasıl daha iyi hale getirilir:
Bilmeniz Gerekenler
Parlak, keskin bir tat eklemek için suyunuza bir dilim veya narenciye parçası atın. Limon sıkmak suyun tadını iyileştirmenin klasik bir yolu olsa da, misket limonu, portakal ve greyfurt da lezzetlidir! Hafif bir tat için meyveyi suda yüzdürün veya daha güçlü bir tat için bardağınıza birkaç dilim narenciye sıkın.
Suyunuzu tatlandırmak istiyorsanız taze veya dondurulmuş meyveler ekleyin. Her bardak için küçük bir avuç çilek kullanın. Ahududu, böğürtlen, çilek veya yaban mersini deneyin. Suyun meyveleri demlemesine yardımcı olmak için, suyu eklemeden önce bir kaşığın büyük sapını kullanarak bardağınızın dibinde hafifçe ezin.
Eşsiz bir tatlı tat için mango, papaya ve karpuz gibi meyveleri dilimleyin. Suya egzotik meyve eklemek, yeni meyveler ve tatlar denemek için harika bir yoldur; yıldız meyvesi, kivi veya kumkatları dilimleyin ve bir sürahi suya ekleyin veya bal özü ve karpuz gibi sulu kavunlara ulaşın. Suyunuza tonlarca lezzet katmakla kalmayacak, aynı zamanda muhteşem görünecekler!
Serinletici salatalık dilimleri ile kendi spa suyunuzu yaratın. Daha güçlü bir tat istiyorsanız salatalığı soyun. Ardından, dilimleri suyunuza bırakın ve salatalık aroması ile aşılanana kadar buzdolabındaki suyu soğutun - ne kadar uzun süre soğutursanız, tadı o kadar güçlü olur.
Bitkisel bir tat katmak için bardağınıza nane, fesleğen veya ada çayı ekleyin. Otları bardağınızın dibine koyun ve büyük bir tahta kaşığın sapıyla hafifçe ezin. Su, taze otların eşsiz tadını hızla alır. Özel aromalı su yapmak için taze meyveleri taze bitkilerle eşleştirin ve en sevdiğiniz tat kombinasyonlarını bulmaya çalışın.
Hafif aromalı bir içecek yapmak için en sevdiğiniz meyve suyu veya çaydan biraz ekleyin. Kalorileri azaltmaya çalışıyorsanız ve bir bardak meyve suyu veya soda içmek istemiyorsanız, bir bardak sade veya karbonatlı suya biraz meyve suyu veya soğuk çay ekleyin.
Tüm ürünü kullanmak istemiyorsanız mutfak artıklarınızı kullanın. Yemek hazırlarken meyve ve sebze artıklarınızı saklayın ve bir sürahi suya ekleyin. Örneğin, bir bardak suya salatalık saplarını ve bitki saplarını atın veya başka bir bardağa elma kabuklarını, limon kabuklarını ve çilek tepelerini koyun. Suyun tadını çekmesi için buzdolabında 2 saat soğumaya bırakın.
Gazlı içeceklerin tadını seviyorsanız gazlı su içmeye geçin. Bazen sadece karbonatlı su içmek içmeyi daha ilginç kılmak için yeterlidir. Ayrıca, ilave tatlandırıcılar içermeyen, doğal aromalı maden suyu bulmak her zamankinden daha kolay, böylece tüm şeker olmadan da lezzet elde edebilirsiniz.
Hafifçe baharatlı bir içecek için tarçın çubuğu ekleyin. Hafif aromalı tarçınlı su için, bardağınıza bir çubuk tarçın atın ve suyu gece boyunca soğutun. Daha baharatlı bir tat istiyorsanız, ocaktaki bir tencereye 1 bardak (240 ml) suya 1 çubuk tarçın ekleyin ve kaynamaya bırakın. Ardından tarçınlı suyu soğutun ve buzun üzerinde servis edin.
Suyu eridikçe yavaşça tatlandırmak için meyve suyu kullanarak buz küpleri yapın. Boş bir buz tepsisine meyve suyunu dökün ve katılaşana kadar dondurun. Ardından, bardağınıza birkaç meyve suyu küpü atın ve su ekleyin. Meyve suyu küpleri eridikçe içeceğinizi yavaş yavaş tatlandıracaklar.
Şunlara da göz atın;