Süt tozu veya kuru süt olarak da bilinen süt tozu, kilerin arkasında kullanılmadan yaşama eğiliminde olan veya yalnızca acil durum gıda saklama için satın alınan şeylerden biridir. Kelimenin tam anlamıyla suyu alınmış bir süt olarak, sıvı bileşenler dışarı çıkarıldığında geriye yalnızca süt katıları kalırken, tozun suyla yeniden oluşturulması, acil bir durum veya taze süt kıtlığı olduğunda süt elde etmenin etkili bir yoludur. Peki neden kilerde saklamalısınız? Sizler için sebeplerini anlattık. İşte, süt tozunu neden kilerinizde tutmalısınız:
Süt tozu veya kuru süt olarak da bilinen süt tozu, kilerin arkasında kullanılmadan yaşama eğiliminde olan veya yalnızca acil durum gıda saklama için satın alınan şeylerden biridir. Kelimenin tam anlamıyla suyu alınmış bir süt olarak, sıvı bileşenler dışarı çıkarıldığında geriye yalnızca süt katıları kalırken, tozun suyla yeniden oluşturulması, acil bir durum veya taze süt kıtlığı olduğunda süt elde etmenin etkili bir yoludur. Muhtemelen insanların evde veya dinlenme odalarında ve bekleme odalarında kahve ve çay için kremalı bir seçenek olarak süt tozu bulundurduklarını da görmüşsünüzdür. Süt tozunu şimdiye kadar kullandığınız tek yol buysa, elinizin altında olması gerekmeyen bir şey gibi görünebilir, ancak bu süt tozunun yapabileceği çok daha fazlası var. Bu mutfak malzemesi, onu nasıl kullanacağını gerçekten bilenler için temel bir malzemedir.
Süt tozu, düşündüğünüzden çok daha fazla yönlüdür. Süt tozu dondurma ve milkshake'lerde lezzeti ve kremsiliği artırmak, pişirirken o mükemmel altın kabuğu elde etmek ve ev yapımı beyaz soslar veya ekstra peynirli makarna yapmak dahil olmak üzere birçok tarifte kullanılabilir. Hem tatlı hem de tuzlu sosların kremsiliğini artırmak için kuru süt kristalleri eklenebilir. Sosları veya çorbaları koyulaştırmak için un veya mısır nişastası gibi süt tozu kullanmanın tam olarak aynı koyulaştırma sonuçlarına sahip olmayabileceğini, ancak kesinlikle sütün lezzetli zenginliğini ekleyebilir.
Şunlara da göz atın;