Mevsimsel beslenme, vücut direncini arttırmak ve bağışıklığı güçlendirmek için en doğal yöntemlerden biridir. Mevsimsel beslenme sayesinde hormonlu gıdalardan uzak durabilir, vücudun dış ortamla olan dengesini koruyabilirsiniz. Şubat ayı, kış meyve ve sebzeleri bakımından zengin bir aydır. Bu ayda tüketebileceğiniz sebze, meyve ve balıkları sizler için derledik. İşte, Şubat ayında tüketebileceğiniz besinler:
Dört mevsim bulabileceğiniz yeşillikler: Maydanoz, nane, tere, roka, marul ve biberiye.
Şubat ayı kalkan mevsiminin başladığı aydır. Aynı zamanda hamsi sezonunun da azaldığı ay olarak bilinir. Şubat ayında en lezzetli dönemlerini yaşayan balıklar palamut ve levrektir. Midye sezonu Şubat ayıyla birlikte yükselişe geçer.
Şunlara da göz atın;