Mevsim geçişlerinin en önemli etkisi, havaların soğumaya başlamasıyla birlikte vücut direncinin düşmesi ve hastalıklara davetiye çıkarmasıdır. Bu yüzden özellikle sıcak havalardan soğuk havalara geçtiğimiz şu sonbahar günlerinde, beslenmemize normalden daha fazla dikkat etmemiz gerekiyor. Tam da bu yüzden, sonbahar aylarında tüketilmesi gereken sebzeleri yazımızda derledik. İşte, sonbaharda mutfağınızdan eksik etmemeniz gereken 7 şifalı sebze:
Sebze denildiğinde ilk akla gelen lezzetlerden biri olan patlıcan, kan şekerini dengede tutar ve demir eksikliğine iyi gelir. Bu yüzden sonbahar aylarında bol bol tüketilmelidir.
Bakınız; Patlıcan yemekleri
Bakır, çinko ve selenyum sayesinde mantar ile hem sağlığınızı koruyabilir, hem de hastalıklara karşı vücudunuzu dirençli bir hale getirebilirsiniz.
Bakınız; Mantar yemekleri
Ispanağın sağlık için faydalarını şimdiye kadar kaç kez duymuşuzdur. Tam bir vitamin deposu olan ıspanak, özellikle demir eksikliği yaşayanlara önerilen besinler arasında yer alıyor.
Bakınız; Ispanak yemekleri
Göz sağlığı için çok faydalı olan havuç, içinde bulunan beta karotenler sayesinde kansere karşı direnç sağlar. Havuçtaki antioksidanlar, kanı temizler.
Bakınız; Havuç yemekleri
Karnabahar, kolesterolü dengeler ve açlık hissini en aza indirir. Genelde haşlama olarak tüketilen karnabahar, en sağlıklı alternatiflerin başında yer alır.
Bakınız; Karnabahar yemekleri
Mevsim geçişlerinde sık sık kendinizi yorgun hissediyor, ağrı ve halsizlikle mücadele ediyorsanız, beyaz lahanayı sofralarınıza konuk etmenin tam zamanı! Güçlü bir antioksidan kaynağı olan lahana, kan basıncını dengelerken, karaciğere de iyi gelir.
Bakınız; Lahana yemekleri
Son olarak düşük kalorisiyle diyet listelerinin vazgeçilmezi olan kabak, sağlıklı bir beslenme düzeni oluşturmak isteyenler için en iyi alternatiflerden biridir. Özellikle bu dönemde fazla kilolarınızdan kurtulmak istiyorsanız, kabağı yemeklerinizde bol bol kullanabilirsiniz.
Bakınız; Kabaklı diyet yemekleri
Şunlara da göz atın;