Yılbaşı sofralarınızda farklı, birbirinden lezzetli mezeler hazırlamak istiyorsanız doğru listedesiniz. Şef Umut Karakuş, yılbaşı için özel meze tariflerini sizlerle paylaştı. Şef Umut Karakuş'tan yılbaşı sofralarınıza çok yakışacak, birbirinden lezzetli 3 özel meze tarifi:
Malzemeler:
Humus için;
Mantar Sote için;
Yapılışı: Humus için, sarımsak, zeytinyağı, tuz, kimyon ve limon suyunun blender’da çekilir. Yavaş yavaş içerisine buz ve haşlanmış nohutu atıp çekmeye devam edilir. Pürüzsüz bir kıvam alınca tahinde içerisine eklenerek karıştırılır. Mantar sote için, mantarları ince ince kesip tavada iyice kızarana kadar sotelenir. Sotelenen mantarları tuz ve karabiberle karıştırıp içerisine trüf yağı eklenir. Daha sonra ince ince kıydığımız otlar da ilave edilir ve harmanlanır. Humusun üzerine ilave edilerek servis edilir.
Malzemeler:
Kabak İçin;
Avokado Kreması İçin;
Yapılışı: Kabaklar için, kabakların dış kabuklarını ince bir şekilde alıp uzun uzun kesilir. Kabağın iç kısmını ince ince cips şeklinde kesip un, tuz, dereotu, karabiber ve yağ ile harmanlayıp fazla ununu aldıktan sonra fırın tepsisine sıra sıra dizilir. 180 derecede 15 dakika kadar kızarıncaya kadar pişirilir. Avokado kreması için, bütün malzemeyi blender’da çekilir. Uygun bir kaba alıp fırında pişmiş kabaklar ve kabağın dışlarıyla bilrikte harmanlanır.
Malzemeler:
Yapılışı: Patlıcan, soğan ve biberler kabukları ile birlikte közlenir. Közlenmiş patlıcanlar kabuklarından ayrılır, kararmaması için hafif limonlu su da bekletilir. Biberi, soğan, sarımsağı ve patlıcanı bıçakla iyice doğranır. Yoğurt tozunu közlenmiş sebzelere eklenir. Kaşık yardımı ile iyice karıştırılır. Safranı az miktarda suda rengi açılana kadar bekletilir. Bütün malzemeler bir arada karıştırılır ve tatların birbirine geçmesi için dinlendirilir. File badem tava da ya da fırında kavrulur. Nazuktanın üzerine serpiştirilerek servis edilir.
Not: Süzme yoğurdu bir gece boyunca (isteğe bağlı) doğal sebze kurutucusunda kurutabilirsiniz. Yoğurt kurutma derecesinde, daha sonra kuru yoğurtların bir kısmını süsleme için robotta toz haline getirebilirsiniz.
Şunlara da göz atın;