Şimdi sizi bir lezzet turuna davet ediyoruz. Otantik tatların ve ucuz yemek yemenin en kolay yolu olarak bilinen ve elbette dünyanın en çok sevilenler listesinde yer alan 5 sokak lezzetini sizler için derledik.
Malzemeler;
Yapılışı: Saganaki Frankurter sosisin ızgarada iki tarafını da pişirin. Geri kalan malzemeyi bir kaseye alarak mayonez, ketçap, dijon hardalı ile beraber harmanlayın. Susamlı Brioche ekmeğinin içine hazırladığınız sosu yayın ve üzerine sosisi yerleştirdikten sonra patates kızartması ile birlikte servis edin.
Malzemeler;
Yapılışı: Patlıcan, kabak, sarı ve kırmızı biber ile dana bonfileyi teflon tavada soya sosla birlikte soteleyin. Tortilla ekmek arasına cheddar peyniri ile birlikte sotelenmiş et ve sebze karışımını yayarak önlü arkalı teflon tavada pişirin. Ekşi krema için krem beyaz peynir, zeytinyağı, limon ve kremayı bir kaba alarak homojen bir kıvam elde edene kadar çırpın. Avokado, Akdeniz yeşilliği, fesleğen, tane karabiber, limon ve zeytinyağını ayrı bir kapta çırparak avokado sosunu hazırlayın. Etli Quesadilla’yı servis tabağına alarak dilimleyin. Hazırladığınız ekşi krema, avokado sos ve patates kızartması ile birlikte servis edin.
Malzemeler;
Yapılışı: Ayıklanmış iç midyeleri sırasıyla un, yumurta ve pankoya bulayarak kızgın yağda kızartın. Diğer malzemeleri bir kasede homojen bir şekilde karıştırarak tarator sosu hazırlayın. Servis kasesine midyeleri yerleştirin tarator sos ve limon ile birlikte servis edin.
Malzemeler;
Yapılışı: Falafel için yeşillikler hariç diğer malzemeleri bir kaba alarak ezin ve püre haline getirin. Daha sonra yeşillikleri ilave ederek karıştırın ve iri misketler haline getirerek sırasıyla un, yumurta ve pankoya buladıktan sonra kızgın yağda kızartın ve servis tabağına alın. Acılı yoğurt için tüm malzemeyi bir kaba alarak homojen bir karışım elde edin. Kızarttığınız falafelleri acılı yoğurt ile birlikte servis edin.
Malzemeler;
Yapılışı: Sırasıyla ciğer, patates ve kırmızı biberi unlayarak kızgın yağda kızartın. Ekşi krema için krem beyaz peynir, zeytinyağı, limon ve kremayı bir kaba alarak homojen bir kıvam elde edene kadar çırpın. Avokado, maydanoz, fesleğen, tane karabiber, limon ve zeytinyağını ayrı bir kapta çırparak avokado sosunu hazırlayın. Tüm malzemeyi soslarla birlikte harmanlayarak taco ekmeklerine paylaştırın ve patates kızartması ile birlikte servis edin.
2007 yılından bu yana pek çok farklı markanın, restoranın ve otelin mutfağında harikalar yaratan İsmail Muhacır tam 3 kuşaktır yemek sektöründe bulunan bir aileden geliyor. Anıtkabir’de aşçılık yapan dedesi ile sektörün duayen isimlerinden olan babasından gelen bilgi, beceri ve genetik kodlamanın etkisiyle o da mutfağa girmiş. Menü planlama ve geliştirme, mutfak yönetimi ve gıda güvenliği konusunda uzman olan Şef Muhacır Türk ve dünya mutfağının tüm lezzetlerine bayılıyor ve pişiriyor. İsmail Muhacır, World Food İstanbul Turkey’s Best Plate Challenge 2018’da altın madalya ile ödüllendirilmiş bir şef.
Şunlara da göz atın;