Executive Şef İsmail Muhacır'dan Sokak Lezzetleri

Vandal Galataport’un Executive Şefi İsmail Muhacır. Şefimizin izinden giderek sevdiklerinizi şımartmaya hazır mısınız? İşte, Şef İsmail Muhacır'dan 5 nefis tarif:
Executive Şef İsmail Muhacır'dan Sokak Lezzetleri
12 Ekim 2022, 15:04

Şimdi sizi bir lezzet turuna davet ediyoruz. Otantik tatların ve ucuz yemek yemenin en kolay yolu olarak bilinen ve elbette dünyanın en çok sevilenler listesinde yer alan 5 sokak lezzetini sizler için derledik.

Vandal Dog (Almanya)

Malzemeler;

  1. 100 g Saganaki
  2. Frankurter sosis
  3. 1/8 adet kırmızı lahana (Çok ince doğranmış)
  4. 1/4 adet Granny Smith elma (Çok ince doğranmış)
  5. 50 g salatalık turşusu (Çok ince doğranmış)
  6. 1 adet kereviz sapı (Çok ince doğranmış)
  7. 2 dilim cheddar peyniri (Çok ince doğranmış)
  8. 100 g mayonez
  9. 10 g Dijon hardal
  10. 30 g ketçap
  11. Servis için
  12. Susamlı Brioche ekmeği
  13. Patates kızartması

Yapılışı: Saganaki Frankurter sosisin ızgarada iki tarafını da pişirin. Geri kalan malzemeyi bir kaseye alarak mayonez, ketçap, dijon hardalı ile beraber harmanlayın. Susamlı Brioche ekmeğinin içine hazırladığınız sosu yayın ve üzerine sosisi yerleştirdikten sonra patates kızartması ile birlikte servis edin.

Etli Quesadilla (Meksika)

etli quesadilla

Malzemeler;

  1. 50 g patlıcan (Küçük küp doğranmış)
  2. 50 g kabak (Küçük küp doğranmış)
  3. 30 g sarı biber (Küçük küp doğranmış)
  4. 30 g kırmızı biber (Küçük küp doğranmış)
  5. 60 g dana bonfile (Küçük küp doğranmış)
  6. 20 cl soya sosu
  7. 1/2 adet avokado (Küçük küp doğranmış)
  8. 1/2 adet lime
  9. 50 g krem beyaz peynir
  10. 30 g krema
  11. 1 adet tortilla ekmeği
  12. 2 dilim cheddar peyniri
  13. 80 g karışık Akdeniz yeşilliği (Kıyılmış)
  14. 30 g zeytinyağı
  15. 15 g fesleğen
  16. Tane karabiber (Taze çekilmiş)

Yapılışı: Patlıcan, kabak, sarı ve kırmızı biber ile dana bonfileyi teflon tavada soya sosla birlikte soteleyin. Tortilla ekmek arasına cheddar peyniri ile birlikte sotelenmiş et ve sebze karışımını yayarak önlü arkalı teflon tavada pişirin. Ekşi krema için krem beyaz peynir, zeytinyağı, limon ve kremayı bir kaba alarak homojen bir kıvam elde edene kadar çırpın. Avokado, Akdeniz yeşilliği, fesleğen, tane karabiber, limon ve zeytinyağını ayrı bir kapta çırparak avokado sosunu hazırlayın. Etli Quesadilla’yı servis tabağına alarak dilimleyin. Hazırladığınız ekşi krema, avokado sos ve patates kızartması ile birlikte servis edin.

Midye Tava (Türkiye)

midye tava

Malzemeler;

  1. 100 g ayıklanmış iç midye
  2. 100 g panko ekmek kırıntısı
  3. 1 adet yumurta (Çırpılmış)
  4. Tarator sosu için
  5. 5 g tuz
  6. 1/2 adet limon
  7. 75 g mayonez
  8. 20 g süt
  9. 30 g ceviz içi (İnce çekilmiş)
  10. 4 dilim ekmek (İnce çekilmiş)
  11. 2 diş sarımsak (Dövülmüş)
  12. Kızartmak için
  13. Sıvıyağ

Yapılışı: Ayıklanmış iç midyeleri sırasıyla un, yumurta ve pankoya bulayarak kızgın yağda kızartın. Diğer malzemeleri bir kasede homojen bir şekilde karıştırarak tarator sosu hazırlayın. Servis kasesine midyeleri yerleştirin tarator sos ve limon ile birlikte servis edin.

Falafel ve Acılı Yoğurt (İsrail-Filistin)

falafel

Malzemeler;

  1. 300 g nohut (Haşlanmış)
  2. 80 g tahin
  3. 15 g kimyon
  4. 2 diş sarımsak
  5. 1/2 adet lime
  6. 1/2 adet limon
  7. 3 dal taze soğan (İnce doğranmış)
  8. 5 g kişniş (İnce doğranmış)
  9. 1/2 demet maydanoz (İnce doğranmış)
  10. Panelemek için
  11. 80 g un
  12. 100 g panko ekmek kırıntısı
  13. 2 adet yumurta (Çırpılmış)
  14. Kızartmak için
  15. Sıvıyağ
  16. Acılı yoğurt için
  17. 80 g süzme yoğurt
  18. 1/2 adet limon
  19. 20 g zeytinyağı
  20. 5 g Sriracha sos

Yapılışı: Falafel için yeşillikler hariç diğer malzemeleri bir kaba alarak ezin ve püre haline getirin. Daha sonra yeşillikleri ilave ederek karıştırın ve iri misketler haline getirerek sırasıyla un, yumurta ve pankoya buladıktan sonra kızgın yağda kızart��n ve servis tabağına alın. Acılı yoğurt için tüm malzemeyi bir kaba alarak homojen bir karışım elde edin. Kızarttığınız falafelleri acılı yoğurt ile birlikte servis edin.

Arnavut Ciğerli Taco (Meksika)

arnavut ciğerli taco

Malzemeler;

  1. 3 adet mısır Taco ekmeği
  2. 100 g dana ciğer (Küp doğranmış)
  3. 30 g kırmızı biber (Küp doğranmış)
  4. 1 adet orta boy patates (Küp doğranmış)
  5. 50 g kırmızı soğan (Küp doğranmış)
  6. 1/2 adet avokado (Küp doğranmış)
  7. 50 g krem beyaz peynir
  8. 30 g krema
  9. 30 g zeytinyağı
  10. 1/2 adet lime
  11. 30 g zeytinyağı
  12. 15 g fesleğen
  13. Tane karabiber (Taze çekilmiş)
  14. 5 g kırmızı toz biber
  15. 1/2 demet maydanoz
  16. Kızartmak için
  17. Sıvıyağ

Yapılışı: Sırasıyla ciğer, patates ve kırmızı biberi unlayarak kızgın yağda kızartın. Ekşi krema için krem beyaz peynir, zeytinyağı, limon ve kremayı bir kaba alarak homojen bir kıvam elde edene kadar çırpın. Avokado, maydanoz, fesleğen, tane karabiber, limon ve zeytinyağını ayrı bir kapta çırparak avokado sosunu hazırlayın. Tüm malzemeyi soslarla birlikte harmanlayarak taco ekmeklerine paylaştırın ve patates kızartması ile birlikte servis edin.


ismail muhacır

İsmail Muhacır Kimdir?

2007 yılından bu yana pek çok farklı markanın, restoranın ve otelin mutfağında harikalar yaratan İsmail Muhacır tam 3 kuşaktır yemek sektöründe bulunan bir aileden geliyor. Anıtkabir’de aşçılık yapan dedesi ile sektörün duayen isimlerinden olan babasından gelen bilgi, beceri ve genetik kodlamanın etkisiyle o da mutfağa girmiş. Menü planlama ve geliştirme, mutfak yönetimi ve gıda güvenliği konusunda uzman olan Şef Muhacır Türk ve dünya mutfağının tüm lezzetlerine bayılıyor ve pişiriyor. İsmail Muhacır, World Food İstanbul Turkey’s Best Plate Challenge 2018’da altın madalya ile ödüllendirilmiş bir şef.


Şunlara da göz atın;

  1. Michelin yıldızı nasıl alınır?
  2. Farklı sarma tarifleri
  3. Ev yapımı hamburger tarifleri
  4. Kroket tarifleri
  5. Köri soslu tarifler
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo