İstanbul Bağdat Caddesi’nde bir pasajın parçası olan HaNi Restaurant, mevsimin sunduğu taze ürünlerle yılda birkaç kez yenilediği menüsüyle hizmet veriyor. Bir “şef restoranı” olarak konumlanan mekânda Şef Alp Çekici menüsünde, her zaman mevsimin en taze ürünlerini ve bölgenin yerel malzemelerini kullanmayı bir öncelik haline getirmiş.
Şef Alp Çekici'den mutlaka denemeniz gereken tarifler;
Malzemeler;
Yapılışı: Kabakları, bir kabuk soyacağı ile soyar gibi çekirdekli kısımlarına gelene kadar şerit şerit tıraşlayın. 2 yemek kaşığı dolusu tuzu üzerlerine serpiştirin. Elinizle karıştırın ve bu şekilde yarım saat oda ısısında dinlendirin. Tuz, kabakların içindeki fazla suyu dışarı çıkaracaktır. Yarım saat sonunda kabakları bolca su ile yıkayın ve bolca soğuk suyun içinde yine yarım saat bekletin. Bu şekilde tüm tuzdan kurtulacaksınız. Bu işlemi kabakları kızarırken daha çıtır olsunlar diye uyguluyoruz. Ayçiçek yağını iyice ısıtın, sudan çıkarttığınız kabak şeritlerini az tuz ile tatlandırıp bolca una bulayın, fazla unu eleyip kızgın yağda hızlı bir şekilde kızartın. Süzme yoğurdu az zeytinyağı ve tuz ile tatlandırıp bir tabağın altına yayın. Üzerine kıtır kabakları yerleştirin ve arzunuza göre çıtır soğanlar serpiştirip servis edin.
Malzemeler;
Yapılışı: Yeşil mercimeği haşlayın, dağılmasına izin vermeden süzün. İnce bulguru, eşit miktarda kaynar su ile ıslayıp 10 dk bekletin. Soğanı ve domatesi ince rendeden geçirip tüm harç malzemesini birlikte bulgur ve mercimek ile birleştirin. Karışımı elinizle kibarca karıştırabilirsiniz. Servis için bir tabağa yerleştirin, üzerine bolca kokteyl domates küpleri, nar taneleri, taze soğanın yeşil kısımları serpiştirin ve zeytinyağı gezdirin. Yanında asma yaprakları, dilim salatalık turşusu ve arzu ederseniz limon ile servis edin.
Asma yapraklarının içine kaşıkla batırık doldurup turşu ile birlikte yemenizi tavsiye ederim.
Malzemeler;
Yapılışı: Patlıcanları ateş üzerinde veya fırında yüksek derecede közleyin. Soğutmadan soyun. Soyulmuş patlıcanları kabaca doğrayıp süzgeçe koyun fazla suyunu süzün. Süzme yoğurt, peynir rendesi, sarımsak rendesi, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, tuzu patlıcana ekleyip birlikte iyice karıştırın. Yoğurtlu karışımdan bir porsiyon olacak kadarını meze tabağına alıp ortasına küçük bir havuz açın. Üzüm pekmezinden 1 yemek kaşığı kadar ortasına koyup üzerinde toz antep fıstığı serpin ve zeytinyağı gezdirip servis edin.