Şef Alp Çekici'den 3 Nefis Tarif

Hani Restaurant'ın Şefi Alp Çekici, en sevilen tariflerini Lezzet.com.tr okurları ile paylaştı. İşte, Şef Alp Çekici'den 3 nefis tarif:
Şef Alp Çekici'den 3 Nefis Tarif
14 Kasım 2024, 14:10

İstanbul Bağdat Caddesi’nde bir pasajın parçası olan HaNi Restaurant, mevsimin sunduğu taze ürünlerle yılda birkaç kez yenilediği menüsüyle hizmet veriyor. Bir “şef restoranı” olarak konumlanan mekânda Şef Alp Çekici menüsünde, her zaman mevsimin en taze ürünlerini ve bölgenin yerel malzemelerini kullanmayı bir öncelik haline getirmiş.

Şef Alp Çekici'den mutlaka denemeniz gereken tarifler;

  1. Kabuk Kabak

kabuk kabak

Malzemeler;

  1. 2 adet sakız kabak
  2. Kaplamak için un
  3. Kızartmak için ayçiçek yağı
  4. Süzme yoğurt
  5. Zeytinyağı
  6. Tuz
  7. Kıtır soğan

Yapılışı: Kabakları, bir kabuk soyacağı ile soyar gibi çekirdekli kısımlarına gelene kadar şerit şerit tıraşlayın. 2 yemek kaşığı dolusu tuzu üzerlerine serpiştirin. Elinizle karıştırın ve bu şekilde yarım saat oda ısısında dinlendirin. Tuz, kabakların içindeki fazla suyu dışarı çıkaracaktır. Yarım saat sonunda kabakları bolca su ile yıkayın ve bolca soğuk suyun içinde yine yarım saat bekletin. Bu şekilde tüm tuzdan kurtulacaksınız. Bu işlemi kabakları kızarırken daha çıtır olsunlar diye uyguluyoruz. Ayçiçek yağını iyice ısıtın, sudan çıkarttığınız kabak şeritlerini az tuz ile tatlandırıp bolca una bulayın, fazla unu eleyip kızgın yağda hızlı bir şekilde kızartın. Süzme yoğurdu az zeytinyağı ve tuz ile tatlandırıp bir tabağın altına yayın. Üzerine kıtır kabakları yerleştirin ve arzunuza göre çıtır soğanlar serpiştirip servis edin.

  1. Mercimekli Batırık

mercimekli batırık

Malzemeler;

  1. Batırık harcı:
  2. 100 gr kuru yeşim mercimek
  3. 200 gr ince bulgur
  4. 100 gr kuru soğan ince rende
  5. 50 gr dom. Salçası
  6. 40 gr biber salçası
  7. 8 gr tuz
  8. 20 gr limon suyu
  9. 25 gr nar ekşisi
  10. 2 gr kimyon
  11. 2 gr kuru nane
  12. 5 gr toz kırmızı biber
  13. 30 gr zeytinyağı
  14. 1 diş sarımsak rendesi
  15. Servis için:
  16. 2 adet nar, ayıklanmış
  17. Kokteyl domates, küp doğranmış
  18. Taze soğanın yeşil kısımları, kıyılmış
  19. Salamura asma yaprağı, suda bekletilmiş tuzu alınmış
  20. Salatalık turşusu

Yapılışı: Yeşil mercimeği haşlayın, dağılmasına izin vermeden süzün. İnce bulguru, eşit miktarda kaynar su ile ıslayıp 10 dk bekletin. Soğanı ve domatesi ince rendeden geçirip tüm harç malzemesini birlikte bulgur ve mercimek ile birleştirin. Karışımı elinizle kibarca karıştırabilirsiniz. Servis için bir tabağa yerleştirin, üzerine bolca kokteyl domates küpleri, nar taneleri, taze soğanın yeşil kısımları serpiştirin ve zeytinyağı gezdirin. Yanında asma yaprakları, dilim salatalık turşusu ve arzu ederseniz limon ile servis edin.

Asma yapraklarının içine kaşıkla batırık doldurup turşu ile birlikte yemenizi tavsiye ederim.

  1. Pekmezli Patlıcan

pekmezli patlıcan

Malzemeler;

  1. 4 adet kemer patlıcan
  2. Süzme yoğurt 300 gr
  3. Ezine peyniri veya beyaz peynir 30 gr
  4. Sarımsak rendesi 1 diş
  5. Tuz 2 çay kaşığı
  6. Üzüm pekmezi
  7. Toz antep fıstığı
  8. Zeytinyağı

Yapılışı: Patlıcanları ateş üzerinde veya fırında yüksek derecede közleyin. Soğutmadan soyun. Soyulmuş patlıcanları kabaca doğrayıp süzgeçe koyun fazla suyunu süzün. Süzme yoğurt, peynir rendesi, sarımsak rendesi, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, tuzu patlıcana ekleyip birlikte iyice karıştırın. Yoğurtlu karışımdan bir porsiyon olacak kadarını meze tabağına alıp ortasına küçük bir havuz açın. Üzüm pekmezinden 1 yemek kaşığı kadar ortasına koyup üzerinde toz antep fıstığı serpin ve zeytinyağı gezdirip servis edin.

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo