10 dakikada sofrayı nasıl kurtarabilirsiniz? Basit, sağlıklı ve pratik olan her şey bu sofrada olacak! İşte o tüyolar!
Ton balığı, konserve fasulye, haşlanmış nohut gibi ürünler; salata ya da dürüm hazırlamak için idealdir. Dondurulmuş sebzelerle pratik sote ya da omlet yapabilirsiniz.
3 yumurta, bir tutam peynir, dolapta kalan sebzeler: Tavada hızlı bir frittata! Yanına roka-limon-zeytinyağı ile basit bir salata = Mini ziyafet.
Haşlanması 6-8 dakika süren makarnayı süzmeden önce 1 kepçe suyunu ayırın. Yağ, sarımsak, pul biber ve biraz makarna suyuyla 2 dakikada “sos” hazır.
Bayat ekmekleri azıcık tereyağıyla tavada kızartın. Üzerine beyaz peynir + kekik = Instant bruschetta.
Süzme yoğurt + zeytinyağı + baharat + közlenmiş biber: 2 dakikalık lezzet bombası. Yanına cips, ekmek, kraker koyun: Hazır atıştırmalık!
Tavuk kuşbaşı + sebze + soya sosu: 10 dakikada Asya esintili yemek. Pilav ya da noodle varsa eşlikçi hazır!
Pizza niyetine fırına at, dürüm yap, çıtır kraker kesip kızartın. Lavaş candır!
Dolapta her zaman yoğurtlu, tahinli ya da zeytinyağlı bir “baz sos” bulundurun. Haşlanmış sebzeyi, makarnayı, hatta ekmeği bile bambaşka hale getirir.
Önceden hazırlanmışsa, dolaptan çıkarın ve “meze gibi” masaya koyun. Zeytinyağlı fasulye ya da enginar gibi yemekler ısıtılmadan da servis edilebilir.
Aynı yemeği küçük kaselere bölün, üzerine biraz yeşillik serpin. Renkli peçete, şık bir tabak...
Şunlara da göz atın: