Sufle, kökeni 18. yüzyıl Fransız mutfağına dayanan bir tatlıdır. Sufle denildiğinde ilk akla gelen çikolatalı sufle olsa da, günümüzde farklı sebzelerin küçük kalıplarda pişirildiği ve içi akışkan bir kıvama sahip olan yemekler için de kullanılan bir terimdir. Özellikle patates, kabak ve ıspanak, sebzeli sufle yapımında en çok tercih edilen çeşitler arasında yerini alır. İşte, ana yemeklerde sunabileceğiniz 10 nefis sebzeli sufle tarifi:
Patates, kaşar peyniri ve süt ile hazırlanan patatesli sufle, fırında 20 dakika pişirilir ve sıcak sıcak servis edilir. Kullanılacak kalıplar, ısıya dayanıklı olmalıdır.
Pırasa, süt ve yumurta ile hazırlanan pırasalı sufle, ortalama 45-50 dakika içinde sofralardaki yerini alır. Et yemeklerinin yanında servis edilebilir.
Kabak, beyaz peynir ve krem peynir ile hazırlanan bu sufle, yumuşak kıvamı ve hafif tadıyla, diyet listelerinin vazgeçilmezidir. Küçük veya büyük kalıplarda pişirilebilir.
Brokoli, çedar peyniri ve hindistan cevizi ile hazırlanan brokoli suflesi, parmesan peyniri ve mısır unu ile zenginleştirilir.
Mısır ekmeğinin, kıyma, domates ve biber ile doldurulmasıyla hazırlanan sufle, 25 dakika pişirilir. Sıcak sıcak servis edilir.
Ispanak, patates ve lor peyniri ile hazırlanan bu sufle, sebze sevmeyenleri bile kendine hayran bırakacak niteliktedir. İsteğe göre büyük borcamlarda da pişirilebilir.
Kırmızı biber, sarı biber ve rendelenmiş kaşar peyniri ile hazırlanan biberli sufle, küçük kalıplara paylaştırılır. Fırında pişirildikten sonra servis edilir.
Bakla, kuzu kuşbaşı, hamur ve sos ile hazırlanan bu sufle, 7-8 dakika gibi kısa bir sürede pişirilir. Ardından kağıt çıkarıldıktan sonra 5 dakika daha pişirilir ve oda sıcaklığında dinlendirildikten sonra servis edilir.
Ispanak, peynir, un ve süt ile hazırlanan ıspanak suflesi, mevsimin en taze ıspanaklarıyla hazırlayabileceğiniz lezzetlerden biridir.
Havuç, patates, muskat ve yumurta ile hazırlanan havuçlu sufle, hafif tadı ve yumuşacık kıvamıyla püre haline getirilir. Sufle kalıplarına doldurulup fırında pişirilir ve ana yemeklerin yanında servis edilir.
Şunlara da göz atın;