Börek her öğün sevilerek tercih edilen bir yemektir. El açması hamur, baklavalık yufka ya da hazır yufka ile hazırlanabilir. İçi sebzeli, kıymalı, peynirli ve daha birçok malzeme ile hazırlanabilir. Sizler için sebzeli börek tariflerimizi derledik. İşte, birbirinden lezzetli, 10 farklı sebzeli börek:
Kök sebzeler ile hazırlanan el açması börek oldukça lezzetlidir. Damak tadınıza göre sebze eklemeleri yapabilirsiniz.
Hazır yufka ile hazırlanan istridye mantarlı börek, kabak, havuç ve taze soğan ile lezzetlendirilir.
Baklavalık yufka ile hazırlanan, çıtır çıtır bir börek yapmaya ne dersiniz? Pırasa, kabak, havuç ve brüksel lahanası ile hazırlanır.
Pratik ve lezzetli, hızla ve kolayca hazırlayabileceğiniz sebzeli böreği mutlaka hazırlamalısınız. Çay yanında tüketebilirsiniz.
Ana malzemeleri rokfor peyniri, örgü peynir, patates,domates ve dereotu olan patatesli ve sebzeli böreği, yaklaşık 50 dakika içerisinde hazırlayarak sofranın baş köşesine koyabilirsiniz.
Kuzu etli, havuçlu, patatesli ve sooğanlı hazırlanan iç harçlı böreğe bayılacaksınız. Öğünlerinizde direk yiyebilirsiniz.
İç harcı tavuk eti, kırmızı soğan, tatlı patates, bezelye ve maydanoz ile hazırlanan bu börek, bol malzemesiyle çay saatlerinin en lezzetli eşlikçisi olacak.
Yapımında hazır yufka, kuzu eti ve ıspanak yaprakları kullanılan bu börek, soğan, biber ve karalahana ile zenginleştirilir.
Çiğ börek, Eskişehir ile özdeşleştirilmiş bir lezzettir. İç harcında genellikle peynir, patates ve kıyma kullanılır. İncecik açılan hamur iç harç ile doldurulduktan sonra yarım bir şekilde kapatılır ve çift taraflı kızartılır.
Kavrulmuş fasulye ile hazırlanan bu lezzete bayılacaksınız. Kavrulmuş fasulyeli börek tarifini çay saatleriniz için hazırlayabilirsiniz.
Şunlara da göz atın;