Yılbaşı Sofrası İçin Şarküteri Tabağı Nasıl Hazırlanır?

Şarküteri tabağı nasıl hazırlanır? Şarküteri tabağında neler olmalı? İşte, yılbaşı sofralarının vazgeçilmezi haline gelen peynir ve kuru meyvelerle zenginleştirilen şarküteri tabağı hazırlama yöntemleri:
Yılbaşı Sofrası İçin Şarküteri Tabağı Nasıl Hazırlanır?
23 Aralık 2024, 11:58

Özel davet gecelerinde, arkadaş toplantılarında ve yılbaşı sofralarında kendine yer bulan şarküteri tabağı, stil sahibi bir sofra hazırlamak isteyenlerin favorisidir. Şık sofralarda mutlaka kendine yer bulan şarküteri tabağı, peynir çeşitleri, kuru meyveler, atıştırmalık hamur işleri ve şarküteri ürünleri ile zenginleştirilir. Şarküteri tabağında klasik tabak kullanılmaz. Bunun yerine geniş tahta tepsi veya büyük kesme tahtası tercih edilmektedir. Peki, nefis şarküteri tabağı nasıl hazırlanır? İşte, yılbaşı sofralarının tamamlayıcısı olan şarküteri tabağı hazırlama teknikleri:

Şarküteri Tabağında Ne Olur?

  1. Şarküteri Ürünleri

pastırma

Adından anlaşılacağı üzere şarküteri tabağının en önemli malzemeleri şarküteri çeşitlerinden oluşmaktadır. Ancak soğuk bir şekilde tüketilebilen şarküteriler tercih edilmelidir. Bunların başında salam, sosis, pastırma, dana jambon, kuru et, hindi füme, rozbif ve kuzukulağı soslu bresaola gelir. Sucuk gibi pişirilerek yenilen şarküteri ürünlerinden uzak durulması tavsiye edilir.

  1. Peynir Çeşitleri

peynir tabağı

Şarküteri tabağının olmazsa olmazları arasında peynir çeşitleri de vardır. Şarküteri tabağı için önerilen peynirlerin başında İzmir tulum peyniri, isli peynir, Kars gravyeri, bergama tulumu, Manyas peyniri ve eski kaşar gelir. Ancak damak zevkinize göre farklı çeşitlere de yer verebilirsiniz. Yumuşak tatlar sevenler keçi peyniri, kaşar peyniri, tuzlu ve sert tatlar sevenler Bergama tulumunu tercih edebilir. Yoğun tatlar sevenler için önerimiz parmesan ve yıllanmış Kars gravyeridir.

  1. Hamur İşleri

hamur işleri

Tabakta çeşitlilik yaratmak isteyenler için diğer seçenek, leziz hamur işlerini tercih etmektir. Şarküteri tabağında çıtır ekmekler, kraker ve grissini gibi atıştırmalık hamur işlerine yer verilir. Aynı zamanda crostini, kepekli krakerler ve susamlı atıştırmalıklar tercih edilebilir. Keten tohumlu kraker ve lor peynirli kraker tarifini notlarınız arasına ekleyin.

  1. Taze ve Kuru Meyveler

kuru meyveler

Şarküteri tabağındaki boşluklar taze ve kuru meyvelerle doldurulmalıdır. Taze ve kuru meyveler hem diğer lezzetlerin tadını dengeler, hem de çeşitlilik sağlar. Nar, üzüm, portakal, kuru incir, kuru üzüm, erik, çilek, elma, kuru portakal kabukları, kuru ananas, papaya kurusu, kuru kayısı şarküteri tabağında en çok tercih edilen çeşitlerdir. Ayrıca siyah zeytin ve yeşil zeytin ile şarküteri tabağını tamamlayabilirsiniz.

Şunlara da göz atın;

  1. Şarküteri tarifleri
  2. Yılbaşı mezeleri
  3. Yılbaşı aperatifleri
  4. Kolay yılbaşı tatlıları
  5. Tavuklu yılbaşı menüsü
  6. Etli yılbaşı menüsü
  7. Hindili yılbaşı menüsü
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo